СПЕЦОПЕРАЦИЯ УБОПА. В Мелитополе повязали шайку рэкетиров от власти, обложивших поборами городские маршрутки

Днями працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю в Запорізькій області припинили злочинну діяльність групи хабарників, які систематично вимагали та отримували гроші за вирішення питань у сфері пасажирських перевезень.

До злочинної групи увійшли заступник міського голови та директор одного з комунальних підприємств м. Мелітополя, які вирішили збагатитися за рахунок підприємства, що займається пасажирськими перевезеннями.

 Зловмисники встановили «таксу» за кожний автобус, який буде перевозити людей по визначеному маршруту. Щомісячна плата за кожен автобус популярного місцевого маршруту – 100 доларів США, менш прибуткові маршрутки обходилися їх власнику в 340 гривень.

 Під час чергового збору данини у розмірі 1 тис. доларів США та 10,2 тис. грн. фігуранти справи були затримані «на гарячому».

 Відносно можновладців прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

 Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий