За що відправили «на ротацію» головну речницю Сил оборони Півдня Наталію Гуменюк

Стали відомі подробиці звільнення Наталії Гуменюк із посади голови Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня. Їх привели на офіційній Telegram-сторінці Генштабу ЗСУ.

Як повідомляє ТСН, позбавлення Гуменюк посади там назвали «ротаційним заходом».

«Прийнято рішення про завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк з 19.04.2024», – повідомили у Генштабі.

Також у публікації зазначили, що наразі проводиться пошук спеціаліста на вакантну посаду.

Раніше понад 150 представників медіа звернулися з колективним зверненням до Комітету з свободи слова у Раді з вимогою звільнити Гуменюк з посади через некомпетентність та безпідставне перешкоджання роботі ЗМІ.

2

штатна посада Наталії Гуменюк у Держприкордонслужбі — помічниця начальника регіонального управління Морської охорони ДПСУ з питань взаємодії із засобами масової інформації. На неї Гуменюк була призначена ще задовго до повномасштабного вторгнення Росії на територію України. А з квітня 2022 року, як повідомив «ДМ» речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, Гуменюк перебувала у відрядженні до об’єднаного координаційного пресцентру ОСУВ «Одеса», де, зокрема, виконувала обов’язки речниці пресцентру.  

«Повернення до виконання обов’язків за посадою після довготривалого відрядження дозволить знову на належному рівні забезпечити комунікаційну складову з висвітлення діяльності органів морської охорони Державної прикордонної служби України», — зауважив раніше у своїй відповіді на наш запит до Держприкордонслужби її речник Андрій Демченко

Як писав «ДМ», днями низка телеграм-каналів поширили новину про те, що Наталія Гуменюк начебто заявила про звільнення з посади керівниці Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України «Південь». Утім, сама Гуменюк у коментарі «Детектору медіа» заперечила, що вона залишила посаду речниці Сил оборони півдня

За словами Гуменюк, її фейсбук-допис, на який посилались телеграм-канали, насправді означав те, що їй все до снаги: «Прочитайте, що там написано: «Мені все по силах, я все можу. І ті, хто говорили, що я «всьо», прорахувалися»». На уточнювальне запитання про те, чи залишаєтеся вона на своїх посадах, Гуменюк відповіла: «Абсолютно».

На прохання «ДМ» розповісти про трансформацію комунікаційних підрозділів Апарату Головнокомандувача та Генерального штабу Збройних сил України, що відбувається зараз, у СтратКомі апарату Головнокомандувача ЗСУ відповіли так: «Збройні сили України докладають максимум зусиль для забезпечення ефективної комунікації з громадянським суспільством та медіа. У цьому контексті наразі триває трансформація системи стратегічних комунікацій ЗСУ, що має за мету покращення координації та посилення ефективності інформаційної діяльності ЗСУ. Така трансформація передбачає, в тому числі, створення єдиного комунікаційного підрозділу Генерального штабу ЗСУ. Порядок взаємодії з медіа визначений відповідними нормативними документами, основним з яких є наказ Головнокомандуючого ЗСУ №73 від 3 березня 2022 року “Про організацію взаємодії між ЗСУ, іншими складовими сил оборони та представниками засобів масової інформації на час дії правового режиму воєнного стану”. Разом з тим ЗСУ постійно працюють над удосконаленням практик та підходів до взаємодії з медіа з метою посилення її ефективності. У випадку запровадження кардинальних змін Збройними силами України буде організована відповідна комунікація з медіа».

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.