Одному “не до душі”, другому заважає ОПЗЖ. Чому слуги народу прогулюють засідання ВР

Ціла низка народних депутатів регулярно “прогулює” засідання Верховної Ради, навіть на тлі необхідності голосування за важливі законопроекти. Так, наприклад, народні депутати від “За майбутнє” Степан Івахів та Ігор Палиця припинили відвідувати голосування у Верховній Раді ще у 2023 році.

Перший пояснює це тим, що йому це “не до душі”, другий – присутністю в залі депутатів від забороненої “ОПЗЖ”. Про це йдеться в матеріалі Bihus.Info.

“Я людина, яка по житті звикла щось діяти або на щось впливати. А поскільки Верховна Рада перетворилась на “піди нажми кнопку” – воно мені не до душі і не до серця” – так пояснив свою відсутність на голосуваннях з серпня 2023 року Степан Івахів. 

Івахів відомий як співзасновник групи компаній “Континіум”, яка контролює мережу АЗС WOG. Вірогідно, “не до серця” Івахіву Рада давно, бо в топі нардепів-прогульників він був серед лідерів ще до початку повномасштабного вторгнення. За майже 5 років депутатства депутат співініціатором лише 7 законопроектів, з яких тільки один став чинним актом. 

Судячи з даних сайту Верховної Ради України, Івахів жодного разу не був на голосуваннях з серпня 2023-го року. За словами нардепа, він перебуває в Україні і якби його попросили прийти на роботу, він би з’явився у ВР: “До мене ніхто не звертався, що мій голос є у такій великій необхідності. Якби звичайно сказали, що мій голос необхідний, я би звичайно кинувся і приїхав”. 

На запитання про відповідальність перед виборцями, нардеп відповів так: “Це моя політична відповідальність, але я з нею буду жити, мучитись і з нею і помру”.

Колега Івахіва по депутатській групі Ігор Палиця принципово не ходить на засідання ВР. 

Після початку війни був внесений законопроект про заборону членам ОПЗЖ ходити на засідання Верховної Ради. Я сказав, що поки цей закон не пройде хоча б у регламентний комітет і не буде винесений на голосування в зал, я не буду знаходитися під однією стелею з колишніми членами ОПЗЖ” – пояснює нардеп.

Ігор Палиця додав, що перебуває в Україні і спілкується з виборцями. А щодо відповідальності за прийняття важливих законопроектів емоційно пояснив: “А який зміст, що я там буду сидіти? На кого я буду дивитися? На Качного? (народний депутат, обраний від забороненої нині “Опозиційної платформи – За життя” – ред.) У мене принципова позиція”.

Тим часом, рідня Ігоря Палиці продовжує розвивати бізнес – синові та колишній дружині нардепа належать готелі на австрійському лижному курорті. В Україні Захар та Оксана Палиця є власниками компанії ТОВ “Буковель”, яка розвиває гірськолижний курорт. Зараз ця фірма будує аквапарк прямо біля гірськолижних трас. 

Нардеп Палиця вважає, що це важливі інвестиції в країну: “А чим він відрізняється від завода, від фабрики? Якщо він платить податки, надає робочі місця. Чому це розважальний комплекс? Кожна копійка, яка зараз вкладається, інвестується в Україну і створює додаткове ВВП і додаткові робочі місця – треба цим людям дякувати”. 

Такі ж аргументи в Палиці і щодо планів рідні побудувати новий курорт в селі Бистриця, що недалеко від Буковелю. 

“Якщо буде курорт у Бистриці, то чи буде це Буковель, чи якась інша компанія, чи іноземні інвестори – я тільки за. Тому сьогодні потрібні робочі місця, потрібні податки”. 

Загалом, за спостереженням журналістів, більшість засідань Верховної Ради регулярно пропускає ціла низка народних депутатів. Частина з них має на це певні об’єктивні причини, решта ж або зникли “з радарів” повністю, або ж імітують бурхливу діяльність в соціальних мережах, не з’являючись фізично в парламенті.Теги:Верховна Рада,за майбутнє,івахів,Ігор Палиця,нардепи прогульники,палиця,Степан Івахів

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.