ФИСКАЛЬНЫЕ НОВОСТИ ЗАПОРОЖЬЯ

На Запоріжжі власник «BMW» «накатав» собі штрафу на 140 тис. грн. Замість 10 днів ввезення в митному режимі «транзит» авто «ховалося» майже півтора року. Громадянин м. Запоріжжя у травні минулого року ввіз на митну територію України автомобіль марки «BMW 530D».

Співробітники Запорізької митниці встановили, за межі митної території України він його не вивіз та користується ним. Відповідно і митне оформлення транспортного засобу в митному режимі, відмінному від режиму «транзит», не здійснював. Таким чином, запоріжанин користувався автомобілем, за який не сплатив митні платежі, що склали майже 140 тис.

Відповідно до ст. 95 Митного кодексу України, якою встановлені строки транзитних перевезень залежно від виду транспорту, громадянин України С. повинен був вивезти зазначений транспортний засіб за межи України в 10 денний строк. Але цього він не зробив, відтак пересування на не розмитненому легковому автомобілі обійдеться в кругленьку суму.

За даним фактом Запорізькою митницею стосовно громадянина було заведено справу про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 485 Митного Кодексу України. Санкція ст. 485 Митного Кодексу України передбачає накладення на правопорушника адмінстягнення у вигляді штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 90 Митного Кодексу України «транзит» — це митний режим, відповідно до якого товари та/або транспортні засоби комерційного призначення переміщуються під митним контролем між двома митними органами України або в межах зони діяльності одного митного органу без будь-якого використання цих товарів, без сплати митних платежів та без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

На Запоріжжі підприємство занизило собівартість товару, аби не платити мито

Одне з приватних підприємств Запорізької області уклало контракт з панамською компанією на поставку продуктів харчування. Після його підписання підприємство ввезло на митну територію України з Королівства Норвегії морепродукти вагою 16 тонн. Згідно з документами, вартість товару складала 660 тис. грн.

У ході проведення митної перевірки цієї зовнішньоекономічної операції Запорізькою митницею були отримані матеріали від митних органів Королівства Норвегії, де суми на дари морів явно різнилися. Митники Норвегії вказали, що фактично вартість вищезазначеного товару складала понад 1 млн. грн. А це значить, що митним органам України були надані документи, що містили неправдиві відомості про вартість товару (вартість товару була занижена на 388 тис. грн.)

Співробітники Запорізької митниці стосовно керівника підприємства завели справу про порушення митних правил за ознаками, передбаченими ч.1 ст. 483 Митного Кодексу України, за фактом вчинення ним дій, спрямованих на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару (морепродукти), шляхом надання митним органам України документів, які містили неправдиві відомості про вартість товару. Санкція цієї статті передбачає конфіскацію в дохід держави предметів правопорушення та накладення на правопорушника штрафу у розмірі 100% від їхньої вартості.

Внесок запорізького бізнесу до бюджетів склав 4,5 мільярда гривень

З початку року від платників Запорізької області до бюджетів усіх рівнів надійшло 4 мільярди 552 мільйони гривень (без показників Спеціалізованої ДПІ з обслуговування великих платників у м. Запоріжжі). Як підкреслив начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області Олексій Кавилін, як до держбюджету, так й до місцевих скарбниць вдалося забезпечити приріст надходжень порівняно з минулорічними показниками – більш ніж на 300 мільйонів гривень.

За січень-листопад 2014 року надходження до державного бюджету склали майже 1 мільярд 590 мільйонів гривень, що на 150 мільйонів гривень або на 10 відсотків перевищує сплату за аналогічний період минулого року. Майже половину доходів держбюджету займає податок на додану вартість. Запорізькі платники спрямували майже 740 мільйонів гривень ПДВ, а це на 40 мільйонів гривень або на 5,6 відсотка більше, ніж за одинадцять місяців 2013 року.

Понад 428 мільйонів гривень сплатили запорізькі підприємства у вигляді податку на прибуток. Цей показник перевищує минулорічний майже на 33 мільйони гривень або на 8,3 відсотка.

До місцевих бюджетів м. Запоріжжя та області надійшло майже 3 мільярди гривень, що на 152 мільйони гривень або на 5,4 відсотка більше, ніж торік. У розрізі податків найбільше сплачено податку на доходи фізичних осіб – понад 1,9 мільярда гривень. Порівняно з аналогічним періодом 2013 року надходження зросли на 105,7 мільйона гривень або на 5,7 відсотка.

Плата за землю поповнила місцеві бюджети практично на 460 мільйонів гривень, що більш ніж на 10 мільйонів гривень перевищує рівень сплати січня-листопада минулого року.

Підприємці-«спрощенці», а це представники малого та середнього бізнесу, сплатили 255 мільйонів гривень єдиного податку. Це на 36,2 мільйона гривень або на 16,5 відсотка більше, ніж за одинадцять місяців минулого року.

– До кінця року залишилося менше одного місяця. Цьогорічна напружена робота усіх сфер економіки Запорізького регіону вже відобразилася на наповненні бюджетів, істотно перевищивши рівень минулого року. Наступний рік, як для платників, так й для фіскальних органів проходитиме під знаком кардинальних змін. Реформування податкової системи заплановано за кількома масштабними напрямами і передбачає, перш за все, спрощення механізму адміністрування податків, детінізацію економіки, підвищення фінансової спроможності місцевих бюджетів та стимулювання бізнесу за рахунок зниження ставок податків, зменшення звітності тощо. Тож, сподіваємося, що реформування відбудеться вже у короткостроковій перспективі, – підкреслив Олексій Кавилін.

На Запоріжжі платники отримали 101,4 тисячі ключів цифрового підпису

Саме таку кількість безкоштовних електронних ключів видав Акредитований центр сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту ГУ ДФС у Запорізькій області 34,5 тис. платникам податків та громадянам міста з початку року.

— Послугами Центру найактивніше користуються підприємці – фізичні особи та громадяни області. За листопад поточного року власниками 3862 безкоштовних електронних ключів стали 2412 платників податків.

Електронна звітність – одна із найпоширеніших послуг серед платників податків. Це дає можливість підприємцям та суб’єктам господарювання оформлювати митні декларації, відправляти звітність до органів ДФС і органів статистики та ін. через мережу Інтернет, використовуючи власний цифровий підпис, — зазначив начальник ГУ ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін.

Отримати ключі електронного підпису запоріжці можуть в Акредитованому центрі сертифікації ключів цифрового підпису у м. Запоріжжі та його відділеннях, розташованих в об’єднаних інспекціях міст Бердянськ, Мелітополь, Енергодар та ДПІ у Хортицькому районі.

Нагадаємо всім платникам, аби уникнути утворення черг за отриманням безкоштовних електронних ключів або їх поновленням, працівники Акредитованого центру сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту ГУ ДФС у Запорізькій області чекають на вас, вже починаючи з грудня поточного року!

ГУ ДФС у Запорізькій області

Інформацію надано: Інформаційно-комунікаційним сектором  ДПІ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий