ПРИВЛЕЧЬ К ОТВЕТСТВЕННОСТИ ЗА СРЫВ ТРИЗНЫ. Обращение рады атаманов Казацкого Войска Запорожского Низового

Козацьке Військо Запорозьке Низове 20 років охороняє громадський порядок на території Запорізької області, виховує в школах джур молоде покоління громадян України, розвиває та пропагує козацьку культуру і традиції. В червні 1993 року отаман Олександр Панченко розробив та провів першу козацьку Тризну, присвячену загиблим козакам-запорожцям. З того часу КВЗН щорічно проводить цей день спомину на о. Хортиця.

 Сьогодні, 7 червня 2014 року на Козацькому Колі о. Хортиця в ході традиційної Тризни за всіма козаками-запорожцями, які загинули за Віру, Народ та Вітчизну, була здійснена провокація проти особового складу Козацького Війська Запорозького Низового. Якісь молодики у камуфляжі в бронежилетах, армійських касках, озброєні заточеними саперними лопатками, металевою арматурою та кийками, що назвалися «самообороною» та «патріотами України», здійснили напад на козаків КВЗН.

 Завдяки професійним діям співробітників правоохоронних органів та витримці особового складу КВЗН вдалося уникнути кровопролиття.  Проте, звертаємо увагу керівників обласної державної адміністрації, обласної ради та Головного управління МВС у Запорізькій області на провокаційну поведінку деяких громадських організацій, що називають себе «козацькими» і «патріотичними» та входять до складу Координаційної Ради у справах козацтва при Запорізькій ОДА.

 Козацьке Військо Запорозьке Низове вимагає від керівництва області та правоохоронних органів притягнути до відповідальності винних у зриві козацької Тризни та організації масових безладів на Козацькому Колі о. Хортиця.

 Рада Отаманів Козацького Війська Запорозького Низового та старшини Війська

 7 червня 2014 року

 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий