ОБРАЩЕНИЕ ПРОКУРОРА. О. Кирилюк: «Ми повинні всім миром вберегти вулиці Запоріжжя від кривавого політичного свавілля »

 З огляду на новий виток політичного протистояння в державі та реальну загрозу дестабілізації ситуації на Запоріжжі, прокурор Запорізької області Олександр Кирилюк звернувся до запоріжців із закликом про збереження спокою та правопорядку:

«Те, що відбувається сьогодні на вулицях Києва, свідчить про відновлення агресії, порушення конституційних та правових засад української держави, становить пряму загрозу життю її громадян.

Нажаль, у Запоріжжі також знаходяться люди, які закликають до радикальних дій, мобілізації однодумців тощо. Однак ці горе-патріоти забувають, що подальше розхитування ситуації ніяким чином не може сприяти покращенню життя країни, а кров численних постраждалих з обох боків конфлікту страшним тавром лягає на тих, хто виводить людей на вулиці в ім’я власних політичних амбіцій.

Звертаюсь до всіх, хто намагається підбурити людей на нові протиправні вчинки. Виконавши вимоги закону про звільнення заворушників від кримінальної відповідальності, прийнятого в тому числі й голосами опозиційних народних депутатів, влада довела свою готовність до конструктивного діалогу. Однак у разі ескалації обстановки правопорушники отримають об’єктивну правову оцінку їх дій та адекватну відповідь правоохоронних органів. А винні будуть покарані згідно із Законом.

Я ще раз звертаюся до всіх мешканців запорізького краю та прошу зберігати спокій і дотримуватись вимог закону, совісті та власного здорового глузду. Впевнений, що для вирішення будь-якого конфлікту можна знайти правові шляхи, що нормальне, мирне життя країни дорожче за будь-які політичні амбіції.

 Шановні запоріжці! Ми повинні всім миром вберегти вулиці Запоріжжя від кривавого політичного свавілля. Вірю, що наразі витримка та розсудливість, спокійна оцінка останніх подій є найкращими проявами громадянської позиції. Тож давайте разом збережемо спокій та порядок на запорізькій землі!»

Прес-служба прокуратури Запорізької області

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий