За смертельное ДТП судья отделался двумя годами условно. Прокуратура Запорожья не согласна

Прокуратурою Ленінського району м. Запоріжжя підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо голови міського суду м. Орджонікідзе Дніпропетровської області, який у квітні 2012 року на своєму автомобілі скоїв наїзд на пішохода. Від отриманих травм чоловік помер на місці аварії. Водій тоді з місця події зник.

Під час слідства обвинувачений повністю визнав свою провину та добровільно відшкодував родичам загиблого 250 тисяч гривень. За вироком суду він отримав покарання у вигляді двох років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

 У прокуратурі, яка орієнтувала суд на більш суворе покарання, не погодилися з винесеним вироком. Державне обвинувачення вважає, що така міра покарання не відповідає тяжкості вчиненого злочину, а тому прокуратура оскаржуватиме вирок в апеляційному порядку, повідомляє прес-служба прокуратури м.Запоріжжя

КАК РАНЕЕ СООБЩАЛИ СМИ

Анатолий Гордиенко, председатель городского суда Орджоникидзе (небольшой городок в Днепропетровской области), который еще в апреле прошлого года сбил на смерть жителя села Шолохово и скрылся с места ДТП, больше не вершит правосудие.

Во время многомесячного следствия и экспертиз судья, обладающий иммунитетом, продолжал работать. Прокуратура Днепропетровской области обратилась к Генеральной прокуратуре Украины, чтобы та в свою очередь попросила Высшую квалификационную комиссию судей отстранить Гордиенко от занимаемой должности. Сейчас служитель Фемиды готовится предстать перед судом.

— Слушания по его делу проходят в Запорожской области, а сам судья отстранен от работы,-  рассказали нам в пресс-службе Днепропетровской областной прокуратуры. Напомним, что Анатолий Гордиенко проходит еще по одному уголовному делу о взяточничестве. Правда, дело продвигается черепашьими темпами – его уже несколько лет рассматривает один из городских судов Херсонской области.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий