СМЕРТЬ ПОСЛЕ ДОПРОСА. В Коммунарском райотделе милиции Запорожья скончался 19-летний житель Днепропетровска, подозреваемый в грабежах

Утром 29 сентября из СИЗО в Коммунарский райотдел для проведения следственного эксперимента был доставлен 19-летний  житель Днепропетровска. Подозреваемый был арестован за совершение 13 грабежей женщин на территории Запорожья.

Следственные действия проводились за пределами райотдела в присутствии понятых и фиксировались техническими средствами. По окончании этих мероприятий участники следственных действий с конвоем поехали в райотдел для оформления процессуальных документов .

Через 20 минут подозреваемому стало плохо. Он упал и начал задыхаться. Немедленно была вызвана «скорая помощь». Прибыв на место ЧП, медики осмотрели парня и в 16.12 поместили в  «скорую». В 16.30 была констатирована смерть.

Сразу на место происшествия были вызваны сотрудники прокуратуры изучившие обстоятельства , при которых наступила смерть.

При осмотре телесные повреждения у гражданина отсутствовали. Информация о происшествии прокуратурой была сразу внесена в Единый реестр досудебных расследований.

Согласно исследованию судебно -медицинских экспертов причиной смерти стала острая сердечная недостаточность, идиопатическая кардиомиопатия (естественная смерть , связанная с заболеванием сердца) .

Дальнейшее расследование проводится прокуратурой Коммунарского района Запорожья.

Фото: 061.ua

УБИЙСТВО В КОММУНАРСКОМ РОВД

2.09.2013, Сьогодні в знак пам’яті про Дмитра Позднеева, якого 29 вересня 2013 року до смерті закатували працівники Комунарівського райвідділу міліції міста Запоріжжя, було проведено акцію протесту «Проти катувань». Журналісти та правозахисники прийшли до відділку із вимогою почути пояснення від самого начальника райвідділу міліції, про те, що сталося і хто саме допитував Дмитра того дня?

Зустрів на порозі відділку обурений натовп перший заступник начальника управління міліції у Запорізькій області, який спочатку представився журналістам начальником цього ж райвідділу.

Журналістка Ірма Крат почала вимагати зустрічі не із заступником, а безпосередньо із тим начальником, який керує «відділком вбивств». За 10 хвилин було викликано начальника Комунарівського райвідділу, який відмовився говорити у присутності усіх про жахливе вбивство. Скоріше за все, чоловік хвилювався, що розлючений натовп стане не керованим і він постраждає.

 

З часом до кабінету начальника все ж таки змогли увійти журналісти. Начальник всіляко виправдовувався, найбільше, що його хвилювало, це його посада, яку він найближчими днями може втратити через нічим не виправданий злочин.

Після короткої дискусії журналістом вдалося поговорити із працівниками швидкої, вони пояснили, що працівники райвідділу занесли до карети «швидкої допомоги» мертве тіло хлопця, після чого  звинуватили їх у тому, що помер він від недбалості лікарів та слабке серце.

Із не офіційних джерел стало відомо, що хлопця катували дві доби і примушували зізнатися у пограбуванні, без їжі та питної води — серце молодого юнака зупинилося в самому Комунарівському відділку міліції. 

Налякані кати швидко викликали «швидку допомогу» і занесли до автомобіля вже мертве тіло хлопця. Керував процесом та схемою позбавлення від тіла вбитої людини  сам начальник райвідділу міліції Дорофеєв.

За повідомленням полковника міліції  Олега Дорофеєва працювали над відтворенням подій з вбитим Дмитром  слідчий Шраго, та працівник кримінального розшуку Якіменко.

http://tv-pravda.com

ОФИЦИАЛЬНАЯ ИНФОРМАЦИЯ

Вранці 29-го вересня з ізолятора тимчасового утримання Запорізького міського управління до Комунарського райвідділу для проведення слідчого експерименту був доставлений мешканець Дніпропетровська, 1994 року народження, заарештований за вчинення тринадцяти грабежів жінок на території м. Запоріжжя.

Слідчі дії проводилися за межами райвідділу у присутності понятих та фіксувалися технічними засобами. По закінченню цих заходів учасники слідчих дій з конвоєм поїхали до райвідділу для оформлення процесуальних документів. Через 20 хвилин підозрюваному стало зле. Він впав та почав задихатися. останньому негайно була викликана «швидка допомога». Прибувши на місце, медики оглянули його та о 16.12 помістили до автомобіля ШМД. О 16.30 було констатовано смерть.

Відразу на місце події були викликані працівники прокуратури Запорізької області та м. Запоріжжя, які вивчили обставини, при яких настала смерть. Під час огляду тілесні ушкодження у громадянина БУЛИ відсутні.

Інформацію про подію прокуратурою було відразу внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Згідно дослідження судово-медичних експертів причиною смерті стала гостра серцева недостатність, ідіопатична кардіоміопатія (природна смерть, пов’язана із захворюванням серця).

Подальше розслідування проводиться прокуратурою Комунарського району м. Запоріжжя, повідомляє прес-центр ГУМВС в Запорізькій області

http://mvs.gov.ua

03.10.2013

 Прокуратура розслідує обставини смерті арештованого у райвідділі міліції

Прокуратура Комунарського району м. Запоріжжя проводить досудове розслідування за ч.1 ст.115 КК України за фактом смерті 19-річного жителя Дніпропетровська в райвідділі міліції. Наразі проводиться комплекс необхідних слідчих дій, спрямованих на якнайшвидше встановлення всіх обставин події. Зокрема вчора, 2 жовтня, слідчий прокуратури на підставі судового рішення вилучив відеозаписи з камер спостереження, розташованих в Комунарському райвідділі міліції. Хід досудового розслідування знаходиться на контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Запорізької област

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий