ТРИ СТРОЧКИ НА «ДРУГЕ ЧИТАННЯ». Как Верховная Рада «зарубила» законопроект запорожского нардепа Кальцева. Трибуна ВР

Сентябрь 2013 года. Идет сессия Верховной Рады Украины. Выступает народный депутат фракции Партии регионов в Верховной Раде, избранный в Запорожье, Сергей Кальцев.

КАЛЬЦЕВ С.Ф.: — Шановні колеги! Шановні присутні! Шановний Володимире Васильовичу! Проект закону України про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» був поданий Кабінетом Міністрів України та прийнятий за основу 5 липня 2012 року Верховною Радою України попереднього скликання.

Основною метою прийняття законопроекту є удосконалення системи бухгалтерського  обліку та фінансової звітності в Україні. До другого читання надійшла одна пропозиція – щодо терміну набрання чинності закону, яка врахована.

Комітет з питань економічної  політики на засіданні 5 червня 2013 року розглянув підготовлений до другого читання проект закону України про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» і прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти  його у другому читанні і в цілому.

Головне юридичне управління Апарату Верховної Ради України завізувало законопроект без зауважень.  Прошу підтримати.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Зауважень немає. Ставлю на голосування. (Шум у залі) Прошу, народний депутат Ксенія  Ляпіна.

ЛЯПІНА К.М.: — Дякую. Фракція «Батьківщина»,  партія «За Україну!»,  місто  Київ.  Шановні колеги! Я хочу звернути увагу, що ми в комітеті дуже довго, а саме два роки, не знали, що робити з цим маленьким  і нікому не потрібним законопроектиком.

Я лише хочу звернути увагу. Він складається з трьох строчок. Всі три погіршують Закон про бухгалтерський облік і фінансову звітність.

Перша строчка. Замість енергійної норми, що національні стандарти не можуть протирічити міжнародним, влада чомусь пропонує якусь мляву норму, що вони готуються з урахуванням міжнародних. Іншими словами, можуть протирічити.

Друга норма. Пропонується надати додаткові повноваження Мінфіну і Нацбанку для встановлення, вдумайтесь, форми і порядку первинних документів бухгалтерського обліку. Це в той час, як закон вже визначив необхідні реквізити первинних документів бухгалтерського обліку! Саме для того закон писався, щоб не треба було надавати…

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, завершуйте.

ЛЯПІНА К.М.: — Дякую. Ухвалення приведе тільки до одного. Що ми будемо витрачати черговий мільярд в рік на нікому не потрібну купівлю бланків для бухгалтерського обліку. Тому, шановні колеги, ми не підтримуємо цей законопроект.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.  Ставлю на голосування пропозицію комітету, ставлю на голосування проект Закону номер 0878. Шановні народні депутати! Я прошу уваги, 0878 про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (щодо первинних документів).  Для прийняття в другому читанні та в цілому. Прошу визначатись. Голосуйте.

За-222. Проти-92, утрималось-92, не голосували-63. Рішення не прийнято.

Шановні народні депутати, є пропозиція повернути в комітет на повторне друге читання. Можна поставити на голосування? Ставлю на голосування, повернути на повторне друге читання проект закону 0878. Прошу голосувати. Прошу голосувати.

За-237. Проти – 26, утрималось – 16, не голосували – 107.  Рішення прийнято.

Цитатник «Украинских ведомостей»

Фото:/ukrlife.net

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий