Детсад в Запорожье отремонтирует за 12 млн. партнер сына замминистра Евдокименко

КП «Управління Капітального будівництва» м. Запоріжжя 7 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будівельна компанія Будальянс» на реконструкцію будівлі ДНЗ №294 по вул. Лассаля, 52а у Заводському районі. Вартість угоди склала 12,10 млн. грн. Про це повідомляють «Наші Гроші. Запоріжжя» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Проект передбачає заміну зовнішніх та внутрішніх систем трубопроводів, встановлення металопластикових вікон, дерев’яних дверей,  відновлення штукатурки з подальшим фарбуванням та наклеюванням шпалер, утеплення фасадів та стін, обладнання протипожежної помпової станції, нової системи електропостачання, пожежної сигналізації, облаштування елементів благоустрою. На підрядника покладається також забезпечення дитсадку меблями.

Роботи фінансують з місцевого бюджету, завершити реконструкцію повинні до кінця 2015 р.

У травні журналісти запорізької газети «Субота плюс» разом з будівельним експертом відвідали садок №294. Проаналізувавши технічний стан будівлі, спеціаліст оцінив вартість ремонтних робіт, необхідних для введення дитсадку в експлуатацію, у 3 мільйони гривень.

Власниками «Будальянсу» є Інна та Віктор Ярош. Останній через ТОВ «Терра буд ЛТД» є співвласником ТОВ «Карвош люкс» разом з Євгеном Євдокименком – сином депутата Запорізької облради V та VI скликання та чинного першого заступника Міністра промислової політики Миколи Євдокименка. Раніше чиновник очолював правління ПАТ «ЗАЗ» народного депутата від Партії регіонів Таріела Васадзе.

Єдиним конкурентом «Будальянсу» виступило ТОВ «Прімбуд» з дорожчою на 5% пропозицією. В грудні 2012 році ця компанія перемогла в тендері на будівництво притулку для тварин вартістю 23 мільйони. Вже в травні 2013 року прокуратура після низки критичних публікацій в ЗМІ заявила, що вимагає визнати перемогу компанії в тендері недійсною з огляду на недостовірні дані, подані учасником на торги, відсутність достатньої матеріально-технічної бази для проведення робіт та ін. Втім, до цього часу розгляд справи в суді не розпочався, оскільки прокуратура за кілька місяців не спромоглася подати юридично правильний позов.

Від «Наших Грошей»

Дитсадок №294 розрахований на 150 дітей. Виділена на реконструкцію садка сума в 12 мільйонів співмірна із вартістю будівництва аналогічного закладу з нуля. Згідно з даними «ВДЗ»,  минулого року будівництво садків на таку ж кількість дітей у Рівненській області замовляли за 11,99 млн грн., на Львівщині за 13,70 млн грн., на Волині – за 14,06 млн грн.

http://nashigroshi.org

Фото «Украинских ведомостей»: тот самый детсад

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий