Акція голодування працівників хлібокомбінату №12 тимчасово призупинена

Голодувальниця Олена Романець повідомила: «Акція голодування під Кабінетом Міністрів України призупинена в зв’язку з досягненням певних домовленостей та гарантій від інвестора ПАТ «Київхліб». Інвестор ПАТ «Київхліб» Владислав Атрошенко призупинив дію наказу №92 про скорочення 426 працівників хлібокомбінату».

Голодувальниця зазначила, що її стан, як і стан її колег-голодувальниць Оксани Коробко та Людмили Кваско нормальний. Інша ситуація з 18-ти річною Аліною Толстопятовою яка перебуває в хірургічному відділені «Жовтневої» лікарні столиці, якій лікарі встановили діагноз інтоксикація організму.

Олена Романець зазначила: «Вразі невиконання урядом наших вимог, ми продовжимо голодування».

18.06.2013 року о 19:30 відбудуться збори трудового колективу хлібокомбінату №12 за адресою: м.Київ, Чаадаєва, 5.

Вимоги протестувальників до Кабінету Міністрів України:

1. Забезпечити збереження робочих місць 426-ти працівникам хлібокомбінату №12

2. Негайно провести перевірку та звільнити керівний склад ПАТ «Київхліб», які довели своїми діями працівників хлібокомбінату до голодування.

3. Створити слідчу комісію задля вивчення та контролю виконання інвестиційних зобов’язань з боку інвестора ПАТ «Київхліб». Матеріали перевірки оприлюднити в найкоротший термін.

4. Негайно звернутися до Генерального прокурора України з вимогою провести комплексну перевірку економічної діяльності ТОВ «Хлібокомбінат «Кулиничі», в якій вбачаються серйозні зловживання та маніпуляція задля уникнення оподаткування на сотні мільйонів гривень.

5. Перевірити причетність голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка, який. за наявними у нас фактами, силою примушує очільників районних адміністрацій та міських голів Київщини незаконно встановлювати кіоски ТОВ «Хлібокомбінат «Кулиничі» без відповідних дозволів, зокрема в м.Вишневому.

6. На законодавчому рівні врегулювати ринок збуту соціальних сортів хліба з метою недопущення недоброчесної конкуренції та зниження якості хлібної продукції, а також скасувати сплату ПДВ на соціальні сорти хліба їхнім виробникам, що приведе до зниження ціни хліба для українців.

7. Звернутися до антимонопольного комітету з вимогою провести перевірку та вжити відповідних заходів відносно ТОВ «Хлібокомбінат «Кулиничі», які одночасно демпінгують та знищують хлібну галузь Києва.

 

8. З метою недопущення зради державних інтересів шляхом знищення хлібної галузі України та міста Києва зокрема зарахувати всі міські хлібокомбінати до переліку стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації. Адже у разі техногенних катастроф, стихійного лиха або ж військового часу, підприємства, що випікають хліб, є ключовими.

9. Не допусти закриття хлібокомбінатів міста Києва, які працюють нині, та відновити роботу всіх уже закритих та знищених хлібозаводів столиці.

10. Повернути ПАТ «Київхліб» у комунальну власність міста.

11. Негайно звільнити з займаних посад спеціалістів Кабінету Міністрів України з роботи зі зверненнями громадян, а саме п.Швеченка та Олександра Іллєнка в зв’язку з неповагою до голодувальників та насмішками на їхню адресу.

Просимо негайно повідомити про опрацювання наших вимог та вжиті задля їхнього задоволення заходи».

 Уповноважений представник працівників ДП ПАТ «Київхліб» «Хлібокомбінат №12» Олена Романець


 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий