«Хезболла» атакувала потужними ракетами, ізраїльська армія відповіла ударами авіації

Ізраїльські військові літаки завдали авіаударів уздовж кордону з Ліваном у суботу, коли терористичне угруповання Хезболла атакувало кілька постів ізраїльської армії, у тому числі один, який був уражений двома потужними ракетами Burkan.

Ескалація сталася наступного дня після того, як лідер Хезболли Сайєд Хасан Насрулла заявив, що його потужне угруповання вже веде безпрецедентні бої вздовж лівано-ізраїльського кордону.

Він пригрозив подальшою ескалацією, якщо Ізраїль не припинить свій наступ на ХАМАС, союзника «Хезболли», в Газі. “Хезболла” готова до будь-яких варіантів, заявив Насралла, “і ми можемо вдатися до них у будь-який час”.

Однак, вчорашній виступ Насрулли був сприйнятий як відверто слабкий, оскільки сплив час ультиматуму, який його група висунула Ізраїлю і треба було щось сказати не починаючи відкриту війну. Проте, за ніч щось змінилося і «Хезболла» вирішила все ж ризикнути.

У заяві “Хезболли” про сьогоднішні удари йдеться, що її бойовики атакували щонайменше шість ізраїльських постів уздовж кордону, заявивши, що були використані “відповідні ракети та зброя”. У ньому додали, що є «прямі влучання та знищення техніки». Поки без підтверджень на місцях.

Телевізійна мережа Al-Mayadeen, що базується в Бейруті, повідомила, що «Хезболла» випустила дві ракети Burkan, які несуть важкі боєголовки (до 500кг), по ізраїльському посту, відомому в Лівані як Джаль-аль-Алам. Представник служби безпеки Лівану підтвердив повідомлення про те, що ракети Burkan були використані вперше.

Ракети, назва яких арабською мовою означає «вулкан», раніше використовувалися «Хезболлою» та сирійськими урядовими силами для знищення укріплень бійців сирійської опозиції. Це один із типів ракет і снарядів, які озброєна до зубів «Хезболла» має в своєму арсеналі.

Крім того, Dailymail повідомляє, що один з підрозділів «Хезболла» розпочав компанію в Ірані по вербуванню терористів-смертників для операцій в Ізраїлі.

У відповідь Ізраїль розпочав серію авіа та артилерійських ударів по інфраструктурі «Хезболли» в прикордонних районах та місцях зберігання ракет.  Національне агентство новин Лівану повідомило про авіаудари навколо кількох прикордонних сіл, зокрема Лаббуне та Хібаріє.

Ізраїльський військовий речник Авічай Адрі опублікував у X повідомлення,  що ізраїльські військові літаки, танки та артилерія вели вогонь у бік джерела вогню з ліванського боку кордону, а також обстрілювали деякі склади зброї «Хезболли», інфраструктуру та пости, які використовували ліванські терористи.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.