ПЕРВЫЙ СУДЕБНЫЙ ИСК К РЕГИСТРАЦИОННОЙ СЛУЖБЕ. Что из этого получится

18 квітня 2013 року о 16:00 в Окружному адміністративному суді міста Києва, відбувся розгляд адміністративної справи, де відповідачем є реєстраційна служба м.Києва «Про визнання дій протиправними, зобов’язання вчинити дії, відшкодування матеріальної шкоди за рахунок держави, заподіяною реєстраційною службою м.Києва»

Це перший судовий позов в Україні, до нового державного органу – реєстраційної служби м.Києва, який почав діяти лише з 01.01.2013 року.

На попереднє судове засідання, яке відбулося 11 квітня 2013 року, відповідач реєстраційна служба м.Києва чомусь не з’явився, хоча належним чином був повідомлений.

«Незалежна» судова система України захищає лише інтереси владних органів, доказом в даному випадку є те, що суддя Кобилянський К.М. виніс ухвалу про відкриття провадження у справі №826/3055/13-а в якій поклав персональну відповідальність за виконання витребуваних у реєстраційної служби м.Києва всіх матеріалів які стали підставою для прийняття рішення про відмову у реєстрації прав та їх обтяжень та попередив керівника ДПІ у Голосіївському районі м.Києва, що в разі ненадання витребуваних судом доказів, судом буде вжито відповідних заходів та вирішено питання про притягнення до адміністративної відповідальності про адміністративне правопорушення.

Хоча ДПІ у Голосіївському районі м.Києва до реєстраційної служби м.Києва не має ніякого відношення, — це різні державні органи.

14.01.2013 року ЗАТ «Сонат» в особі голови правління Сороколетової Н.М. подало до реєстраційної служби головного управління юстиції у м. Києві документи (які зазначені на сайті Державної реєстраційної служби України http://www.drsu.gov.ua/show/9844) необхідні для проведення державної реєстрації прав на нерухоме майно загальною площею 932,7 кв.м, яке розташоване в місті Києві по вулиці Полярній, будинок 8.

Проте державним реєстратором прав на нерухоме майно Орищак Л.В. було безпідставно відмовлено в державній реєстрації права власності на підставі, що із заявою про державну реєстрацію прав та їх обтяжень звернулася неналежна особа. Звертаю увагу на те, що було надано виписку з ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, в якій зазначена особа яка має право вчиняти дії від імені ЗАТ «Сонат» — Сороколетова Н.М. Крім того було надано протокол засідання правління ЗАТ «Сонат» на якому було обрано головою правління ЗАТ «Сонат» Сороколетову Н.М. Можливо державні реєстратори прав на нерухоме майно отримали повноваження призначати голів правління товариств?

Після отримання безпідставної відмови в державній реєстрації прав на нерухоме майно, яке належить ЗАТ «Сонат», голова правління звернулася зі скаргою на дії державного реєстратора до начальника реєстраційної служби м.Києва Андрієнка Я.П. На особистому прийомі голова правління ЗАТ «Сонат» запитала у Андрієнка Я.П. чи виписка з ЄДР юридичних та фізичних осіб підприємців та протокол засідання правління товариства на якому вона була обрана головою правління, є тими документами які підтверджують її повноваження діяти від імені товариства? На що начальник реєстраційної служби відповів, що так, але ніяким чином не відреагував на незаконні дії державного реєстратора.

Після розмови з начальником реєстраційної служби м.Києва стало зрозуміло, що є два шляхи зареєструвати власнику майно – це або дати хабар, або звернутися за захистом прав до «незалежного» суду.

Ми вирішили спробувати другий варіант. Якщо ж не отримаємо законного рішення суду … Позивач ЗАТ «Сонат» в особі голови правління Наталії Сороколетової.

 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий