Солодке життя одеського военкома: в Україні перевірять «на вшивость» всіх военкомів

У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) заявляють про розкриття рекордного випадку незаконного збагачення. Про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков на брифінгу.

Йдеться про екс-керівника Одеського регіонального центру комплектування та соціальної підтримки (обласний одеський ввоенком), розслідування щодо способу життя якого 22 червня опублікувала УП (Євгенії Борисові)

«Це фактично рекордний висновок встановлення фактів незаконного збагачення — 188 млн грн», — зазначив Новіков.

“Навіть лише один об’єкт, куплений в Іспанії на маму цією людиною, коштує 3 млн. 700 тис. євро. Це 15 грудня минулого року, коли Україна щодня була під обстрілом росіян. І таких об’єктів ще кілька. Усі вартістю від півмільйона євро”, — розповів Новіков.

Згідно з поясненнями чиновника, кошти були сформовані нібито шляхом надання позик, загальна сума яких становить $4 млн. 200 тис. грн.

«Це позики, надані різними підприємцями, одна з них — співвласник клубу «Ібіца», наприклад, на мільйон доларів дав військовому одеському позику», — повідомив голова НАЗК.

Водночас у діяльності одеського підрозділу було встановлено факти організації цілих каналів незаконного виїзду за кордон.

“Усі ці матеріали будуть направлені правоохоронним органам. Сподіваємося, що ГБР, яке розслідує ці факти, швидко проведе розслідування і направить справу до суду”, — зазначив Новіков.

Він додав, що зараз ініційовано перевірку способу всього керівного складу територіальних центрів комплектування (колишніх військкоматів)

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.