Мовчати! Як слуги народу «воюють з корупцією» у «Макарівському лісогосподарстві»

До Товариства Лісівників України надійшло звернення 136 працівників філії «Макарівське лісове господарство» ДП «Ліси України» у зв’язку з свавіллям представників Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України на чолі з народним депутатом Миколою Тищенком.

Голові Товариства лісівників України Юрію МАРЧУКУ

Шановний пане Юрію !

Колектив філії «Макарівське лісове господарство» ДП «Ліси України» просить Вас дослідити порушення депутатської етики та розібратися з ситуацією, яка сталася 7 квітня 2023 року у філії «Макарівське лісове господарство» ДП «Ліси України».

У п’ятницю, 7 квітня 2023 року, Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України (далі – ТСК) на чолі з народним депутатом Миколою Тищенком перебувала з перевіркою на території філії «Макарівське лісове господарство».

Близько 14.00 представники ТСК прибула до одного з кварталів Небелицького лісництва, де проводилися рубки головного користування. Вони викликали слідчо-оперативну групу, описали залишки лісопродукції на ділянці, отримали документи на цю лісопродукцію та залишили її майстру на зберігання. Лісничий та майстер не перешкоджали роботі ТСК та надали необхідну документацію.

Разом з тим представники ТСК затримали автомобіль з деревиною Комарівського лісництва і звинуватили водія у розкраданні, оскільки на штабелі була лише одна бирка (в даному випадку маркування дров’яної деревини проведено з дотриманням стандартів ДСТУ, якими передбачено, що дрова приймаються штабелями, маркування штабеля лісоматеріалів здійснюється шляхом набиття у видимий торець колоди цього штабеля однієї бирки).

Також був затриманий трактор з лісопродукцією Забуянського лісництва. На продукції були набиті бирки та оформлена товарно-транспортна накладна. Трактор перевозив продукцію на лісопереробний комплекс. Однак представники ТСК ігнорували пояснення працівників та не розглядали документацію на лісопродукцію, натомість звинувачували робітників, трактористів і водіїв у здійсненні злочинів та зневажливо ставилися до них, порушуючи норми етики та взаємоповаги.

Перебуваючи на лісопромисловому комплексі, не знайшовши вагомих доказів порушень законодавства та фактів розкрадання, представники ТСК не на камеру почали принижувати майстра та тракториста.

Сталося це після того, як останні запитали у представників ТСК про причини перевірки та чому ті піаряться на своїх діях, в той час коли в країні війна, перешкоджаючи звичайним робітникам виконувати свою роботу, піднімати економіку країни та відбирають у людей засоби для існування.

Адже працівники Філії весь час перебували на території України, оберігали і захищали майно своє та свого підприємства, навіть в період активних бойових дій, і не були на відпочинку на Мальдівах під час війни.

Ці слова дуже обурили пана Тищенка, і при вимкнутих камерах на робітників полилися образи, нецензурна лексика і погрози.

Після невдалих спроб звинуватити працівників у розкраданні, близько 16.00 до адміністративної будівлі філії «Макарівське лісове господарство» ДП «Ліси України» увірвалися голова ТСК Микола Тищенко, депутат Ігор Негулевський та ще близько 20 чоловіків, більшість з яких були у камуфляжній формі.

Зауважимо, що працівники філії «Макарівське лісове господарство» ДП «Ліси України» не чинили жодних перешкод у доступі ТСК на територію та до кабінетів Філії.

Однак, члени ТСК на чолі з народним депутатом Миколою Тищенком були агресивно налаштовані та зневажливо ставилися до працівників. Вони погрожували і чинили тиск на головного бухгалтера та інших працівників Філії – бухгалтерів, інженерів та провідного юрисконсульта, порушуючи права і свободи працівників як громадян України.

ТСК вимагала негайно надати фінансові документи про діяльність підприємства за 2020-2022 рр. Головний бухгалтер Філії Ольга Циганок пояснила, що в негайному порядку не може надати таку інформацію, оскільки документи про діяльність підприємства передані на постійне зберігання до Бучанського та Фастівського районних архівів у зв’язку з реорганізацією ДП «Макарівський лісгосп» шляхом приєднання до ДП «Ліси України».

Також просила надати офіційний депутатський запит або звернення відповідно до пункту 5 статті 15 ЗУ «Про статус народного депутата» задля законних підстав надання відповіді у встановлений законодавством термін.

Незважаючи на усі аргументи, голова ТСК Микола Тищенко в грубій формі з підвищеним тоном вимагав негайного надання інформації, тиснув на головного бухгалтера, погрожуючи їй ув’язненням, звинувачуючи в крадіжці, погрожуючи з’явитися в неї дома, без доведення провини, ігноруючи її зауваження щодо етики спілкування та взаємоповаги, порушуючи права Ольги Циганок як громадянки України.

Така поведінка голови ТСК спровокувала загрозу життю та здоров’ю головного бухгалтера, у якої внаслідок пережитого стресу стався раптовий гіпертензивний криз. Працівники Філії викликали швидку медичну допомогу, при цьому члени ТСК перешкоджали роботі медичних працівників, блокували виїзд карети швидкої допомоги, яка прибула для госпіталізації головного бухгалтера, чим поставили під загрозу її здоров’я.

У момент, коли помічник головного бухгалтера намагалася підготувати інформацію по ДП «Макарівський лісгосп» з системи Медок, але через помилку системи не могла роздрукувати належного вигляду документ, її звинуватили у перешкоджанні діяльності ТСК та погрожували ув’язненням, зверхньо і зневажливо ставилися і до присутніх в кабінеті бухгалтерії.

Водночас представники ТСК погрожували провідному юрисконсульту, яка намагалася запобігти порушенню етики спілкування, закликала до взаємоповаги, просила депутатів поважати права громадян України та без підвищення тону і грубощів вирішувати питання. Як результат, представники ТСК з погрозами та без дотримання етики спілкування вигнали її з кабінету

Після завершення робочого дня о 17.00 представники ТСК заборонили працівникам Філії, які живуть за межами смт. Макарів, скористатись власним автотранспортом, який перебував на території адмінприміщення. Відтак, працівники змушені були діставатись додому попутнім автотраспортом.

Перебуваючи в адмінбудівлі філії «Макарівське лісове господарство» ДП «Ліси України» члени ТСК поводилися досить зухвало та зневажливо до працівників Філії, заходили до кабінетів бухгалтерів, інженерів з погрозами, звинувачували їх підвищували голос та нехтували взаємоповагою, принижуючи честь і гідність працівників, порушуючи будь-які норми моралі та депутатської етики.

Відповідно до ч. 1 ст. 8 Закону України «Про статус народного депутата України» у своїй діяльності народний депутат повинен дотримуватися загальновизнаних норм моралі; завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших народних депутатів, службових та посадових осіб і громадян; утримуватись від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду України, державу.

Неприпустимим є використання народним депутатом свого депутатського мандата всупереч загальновизнаним нормам моралі, правам і свободам людини і громадянина, законним інтересам суспільства і держави (ч. 2 ст. 8 Закону).

Працівники філії «Макарівське лісове господарство» ДП «Ліси України» обурені поведінкою Миколи Тищенка – голови ТСК та її членів, які покликані захищати права громадян України і є представниками суспільної думки, а натомість чинять хуліганські дії стосовно громадян, права і обов’язки яких вони зголосилися захищати, а також використовуючи військовий час піаряться за рахунок звичайних людей.

Така поведінка народних депутатів направлена на дискредитацію лісової галузі та підрив довіри до працівників лісового господарства. Працівники Філії, як і інші жителі смт. Макарів, пережили окупацію російськими військами. Філія зазнала збитків через військові дії та мінування території, має втрати серед своїх працівників, що стали на захист України. Значна частина працівників втратили свої домівки в результаті бойових дій, а частина працівників на сьогоднішній день боронить нашу державу в лавах ЗСУ.

Зважаючи на викладене, колектив філії «Макарівське лісове господарство» ДП «Ліси України» звертається до Вас з проханням:

– провести розслідування порушення депутатської етики, свавілля та ганебного ставлення до громадян України головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України – Миколою Тищенком, депутатом Ігорем Негулевським та іншими членами ТСК;

– дослідити факти недотримання загальновизнаних норм моралі, приниження честі і гідності працівників Філії;

– запобігти порушенню прав громадян України та безпідставному інкримінуванню працівникам філії «Макарівське лісове господарство» ДП «Ліси України» кримінальних проваджень;

– завадити безпідставним звинуваченням народними депутатами без об’єктивних на те причин та запобігти подальшому зневажливому ставленню представників ТСК до працівників без доведення їх вини;

– захистити честь і гідність працівників ДП «Ліси України» та запобігти вчиненню депутатами дій та вчинків, що компрометують їх самих, виборців, які довірили їм свої голоси, та Верховну Раду України як орган державної влади та державу УКРАЇНУ.

Своє звернення колектив філії «Макарівське лісове господарство» ДП «Ліси України» підтверджує особистими підписами.

(Підписи працівників з певних причин ми не оприлюднюємо, їх оригінали є у Товаристві лісівників України)

https://tlu.kiev.ua/…/pracivniki-filiji-makarivske…https://www.facebook.com/groups/1878192695631190

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.