У Дніпрі накрили наркомафію, яка на наркогроші придбала готель на Львівщині і віллу в Египті

За даними слідства, на території Дніпропетровської області діяла злочинна організація, до складу якої входило вісім чоловік. Організували наркобізнес двоє мешканців м. Дніпра, повідомляють «Українські відомості» за посиланням на Офіс генерпокурора

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом організаторам та шістьом учасникам злочинної організації за фактом незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

Прекурсори для виготовлення наркотиків дилери завозили контрабандою до Дніпра з однієї арабської країни. Виготовляли наркотики у кількох спеціально облаштованих лабораторіях, які були ретельно замасковані. Готовий продукт учасники групи продавали через сервіси поштових відправлень та особисто з рук в руки.

Аби легалізувати доходи, отримані від наркобізнесу, організатор вкладав їх у розвиток власного туристично-готельного комплексу у Львівській області. Також він придбав віллу в єгипетському курортному місті Шарм-ель-Шейх.

Оплату за «товар» приймали на банківські картки та готівкою. Щомісяця така незаконна діяльність приносила їм понад 12 мільйонів гривень прибутку.

У ході спецоперації проведено понад 10 санкціонованих обшуків у різних регіонах України та вилучено близько 2 кг психотропів вартістю за цінами чорного ринку 4,5 млн грн, лабораторне обладнання, чорнові записи, мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти, гранати РГД-5, автомат АКС та набої, елітні автомобілі.

Сімох учасників групи затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі чотирьом із них обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів іншим затриманим. Вживаються заходи для встановлення місцезнаходження співорганізатора злочину.

Один із затриманих перебуває під судовим слідством в іншому кримінальному провадженні. У зв’язку з вчиненням ним даного злочину, внесена раніше застава у розмірі 1,5 млн грн буде стягнута у дохід держави. Також вирішується питання про накладення арешту на майно підозрюваних.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі теруправління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід – співробітниками Головного управління ВБ СБУ та теруправлінням ДБР у м. Полтаві.

Next

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.