ВИКТОР ФЕДОРОВИЧ, В ЗАПОРОЖСКОМ РАЙОНЕ ДЕЙСТВУЕТ ОПГ.

 В распоряжении «Украинских ведомостей» оказалось обращение депутатов Владимировского сельского совета Запорожского района Запорожской области к высшим должностным лицам Украины с просьбой покончить с беспределом местной мафии. Публикуем это обращение полностью.

Звернення депутатів Володимирівської сільської ради Запорізького району.  Копії: Генеральному прокурору України Пшонці В.П,. міністру внутрішніх стправ Захарченку В.Ю., пергшому заступнику голови Служби безпеки – начальнику головного управління по боротьбі  з корупцією та організованою злочинністю СБУ Якименку А.Г., голові Запорізької державної адміністрації Пеклушенку А.Н.

Звертаючись за допомогою в державні органи влади та до правоохоронних оргвнів аби захистити права громадян України, ми  наштовхнулись на байдужість і бюрократичеу зверхність чиновників та правоохоронців, що змусило звернутись до Вас, як гаранта додержання прав і свобод людини і громадянина.

Обставини справи.

Згідно п.10, п. 16 ст. 26, п.2, п. ст. 79 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» та протоколу про підведення підсумків таємного  голосування депутатів Володимирівської сільської ради, сільська рада прийняла рішення №3 від 08.10.2012р. про недовіру та дострокове припинення повноважень голови Володимирівської сільської ради Старовевєрова Володимира Борисовича у зв’язку із порушенням ним Конституції та законів України, прав і свобод громадян, що мешкають на території сільської ради та незабезпеченням здійснення наданих йому повноважень.

Згідно п.7 ст. 79 повноваження сільського, селищного , міського голови припиняються достроково, а відповідна особа звільняється з посади з дня прийняття відповідною радою рішеняя, яким береться до відома зазначений факт, обто з 08.10.2012р. Також всі рішення, прийняті головою сільської ради після цієї дати, є незаконними.

Старовєров В.Б. ігнорує прийняте депутатами рішення, виходить на роботу, не відда. Печатку, підписує договори та розпоряждення. При цьому, підписуючи ці розпорядження та скріплюючи їх гербовою печаткою, Старовєеров В.Б. вчиняє дії, що мають ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст. 353 Карного кодексу україни (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи), ч. 2. Ст. 357 Карного кодексу України (викрадення, привласнення документів, штампів, печаток, заволодіння ним шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем), ст. 358 Карного кодексу України (підробка документів).

Всі свої незаконні дії Старовєров В.Б. виправдовує підтримкою та прямою вказівкою голови Запорізької районної ради Гоменюка Івана Артемовича.

Підстави для виказання недовіри голови Володимирівської сільської ради Старовевєрова В. Б.:

-нецільове використання бюджетних коштів (від оренди та інше);

-безграмотні та самочинні маніпуляції із земельним ділянками (акт депутатської перевірки додається);

-нарощування боргів перед КП «Водоканал» (повна беграмотність або корупційні дії), що стали постійною загрозою відключення мешканців від питної води;

-незаконні поховання;

-незаконні дії по рийому сміття на закритому звалищі;

— незаконний вивіз глини та чоронозему;

-покривання шахрайської схеми збору коштів від оренди насосних станцій №1 та №2;

-небажання та повна неспроможність займатися нагальним  потребами територіальної громади, та багато інших підстав.

Нажаль, орган місцевого самоврядування – Володимирівська сільска рада перетоврилася на орган місцевого самоуправства.  Людина, яка постійно шукає можливості особистого забагачення, та яку зовсім не хвилюють потреби громади, не може займати посади голови сільради.

В цій ситуації депутати вимушені відстоювати свої позиції в суді, але на депутатів Володимирівської сільської ради та на членів виконкому здійснюється тиск з боку голови Запорізької райради Гоменюка І.А., міліції, кримінальних структур. Всі вони однією ланкою стали на захисті свого кримінального голови Старовєрова В.Б.

Звернення депутатів до міліції про привласнення Старовєровим В.Б. гербової печатки та коштоввного обладнання відео-спостереження, що застосовувалося на виборах до Верховної Ради, залишилося без розгляду.

Сільська рада вимушена була замовити нову печатку для здійснення владних повноважень, але коли Старовєеров В.Б. звернувся з заявою до міліції про те, що дії ради по виготовленню нової печтки незаконні, міліція почала кримінальне впровадження та намагається вилучити гербову печатку у законного власника — Володимирівської сільської ради, що приведе до неможивості здійснення владних повноважень ради.

Нажаль, незрозуміла позиція та бездіяльність прокуратури, що мала б прийняти якісь міри.

В свою чергу кримінальні структури погрожують депутатам та вдаються до ушкодження особистого майна депутатів та заступника голови Володимирівської сільської ради Телегія В.В. Факти цих незаконих дій зафіксовані та направлені до міліції.

Ні по одному із наведених фактів протиправної діяльності Старовєерова В.Б. – Гоменюка І.А. – кримінальних структур правоохоронні органи не здійснили ніяких дій з метою йх присікання.

Складається враження про корупційну зацікавленість правоохоронців в покритті скоєних злочинів, таких як незаконне вилучення із комунальної власності 6,5 га земель у приміській зоні оціночною вартістю більше 2 млн. грн., маніпуляції з договорами оренди на сотні тисяч гривень та інше.

Діяльність групи Старовєерова В.Б. – Гоменюка І.А. – кримінальних структур  — це підрив авторитета Президента України і всіх основ державної влади.

Ми, депутати Володимирівської сільської ради Запорізького району Запорізької області, громадяни України від імені мешканців Володимирівської сільської ради просимо Вас, Віктор Федорович, вжити термінові заходи щодо припинення протиправних дій групи  Старовєерова В.Б. – Гоменюка І.А. – кримінальних структур проти місцевої громади, навести порядок в роботі правоохоронних органів, суду, забезпечити захист наших громадянських прав, притягнути до відповідальності всіх організаторів скоєних злочинів, які б посади вони не займали.

З повагою,

депутати шостого скликання  Володимирівської сільської ради Запорізького району Запорізької області, підписи.

 

фото Эраста ФАНДОРИНА 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий