Поліція вже півтора року шукає, хто у Києві на очах у Міноборони розкурочив літак АН-72

Ще на рік Шевченківський районний суд м. Києва продовжив строк досудового розслідування у кримінальній справі про те, як посадовці обібрали до нитки літак АН-72 під час передачі повітряного судна до  Національного військово-історичного музею України, повідомляють «Українські відомості» з посиланням на ЕДРСР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з липня по вересень 2019 року, з метою передачі літака АН-72 до Національного військово-історичного музею України, комісією у складі посадовців ДП «Антонов» та військового представництва Міністерства оборони України проведена інвентаризація зазначеного літака, за результатами якої виявлено факти несанкціонованого розукомплектування, демонтажу та відсутності обладнання літака (понад 100 позицій) у тому числі двох маршових двигунів Д-36. Таким чином, діями службових осіб ДП «Антонов» заподіяно державі збитки в особливо великих розмірах.

У  кримінальному провадженні допитані  провідний інженер військового представництва Міністерства оборони, директор програми ДП «Антонов»; до матеріалів кримінального провадження долучені копії документів, надані ДП «Антонов» щодо відомостей руху деталей та проведення відновлювальних робіт літака АН-72; документи щодо безпідставної реалізації двох маршових двигунів Д-36 №№ 708036101А001, 708036101А002 літака АН-72.

Слідчі неодноразове спрямовували запити до ДП «Антонов» та АТ «Мотор Січ» з метою отримання документів та відомостей щодо руху деталей, проведення відновлювальних робіт та ремонтних робіт, закупівель, однак необхідні документи надані не були, ті ніби  води у рот набрали.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні , внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17.01.2020, проводиться слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у м. Києві  за фактом кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України /Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем/

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.