В Киеве вынесен приговор помощнику народного депутата

Святошинський районний суд м. Києва оголосив вирок помічнику-консультанту народного депутата України за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР

Як встановлено судом, помічник-консультант народного депутата 01.02.2020 року приблизно о 22 год. 59 хв., перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, керуючи автомобілем «Audi A4»,  рухався по вул. Верховинна в м. Києві, зі сторони вул. І.Крамського в напрямку вул. Ф.Кричевського зі швидкістю приблизно 50 км/год. наближаючись до буд. № 46 (по вул. Котельникова).

В цей же час, йому назустріч зі сторони вул. Ф.Кричевського в напрямку вул. І.Крамського в м. Києві зі швидкістю приблизно 40 км/год. рухавсь автомобіль «Toyota Corolla».

Помічник нардепа, керуючи автомобілем «Audi A4», проявив неуважність до дорожньої обстановки, відволікся від керування, не впевнився в безпеці дорожнього руху, перетнув осьову лінію дорожньої розмітки, виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв зіткнення з автомобілем «Toyota Corolla», чим порушив п. 1.2, 1.3, 1.5, 2.3 «б», 8.1, 11.3, 12.1 Правил дорожнього руху України.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водію «Toyota Corolla» були заподіяні  тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав у повному обсязі.

Вирок суду — штраф 8500 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

ДОВІДКА

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, —

карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

http://ukrvedomosti.com.ua/

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.