Запорізька міськрада з порушеннями віддала 44 гектара оточенню «оппоблоківця»

Запорожский горсовет сессия фото Акцент

Запорізька міська рада проголосувала за відведення та передачу двох ділянок на 22 га і 21,5 га під сонячні станції з порушеннями. Про це написала Вероніка Хорольська у «Запорізькому центрі розслідувань» з посиланням на рішення, які були прийняті в листопаді на сесії.

ТОВ «Солар сандс енерджі» передали ділянку площею 21,5 га (кад. номер 2310100000: 03: 043: 0002) за Південним мікрорайоном, неподалік від озера Кушугум, терміном на 10 років під СЕС.

Згідно з зонінгом, ділянка знаходиться в зоні Ж-4 – змішаної житлової та громадської забудови. Тобто для будівництва багатоповерхівок і житлових комплексів. У той же час, така зона не підходить для розміщення сонячної станції.

«План зонування території (зонінг) визначає, на яких ділянках і що можна будувати в межах однієї зони. І вже на основі зонінгу приймається Генплан. Тобто, в цій ситуації чиновники і депутати порушили і зонінг, і Генплан», – зазначили журналісти.

Крім того, раніше, на початковому етапі міськрада не провела конкурс, порушивши законну процедуру.

На цій же сесії, ділянку площею 22 га під СЕС отримала і фірма ТОВ «Солен рей». Земля (кад. номер 2310100000: 07: 052: 0371) знаходиться на околиці Шевченківського, неподалік гранітного кар’єру. Ділянку також віддали без конкурсу терміном на 19 років.

Обидві фірми пов’язані. «Солен рей» належить Андрію Васильєву, він же керує і ТОВ «Солен Енерджі», де бенефіціаром є АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Геліос». Директором «Геліос» значиться Антон Сергійович Діденко, і він же вказаний його кінцевим бенефіціаром. Діденко працював помічником депутата Запорізької міськради від «Опозиційного блоку» Руслана Божка.

Новоствореною фірмою «Солар сандс енерджі» керує Наталія Гежа. Нещодавно журналісти зафіксували, як автомобіль Гежі стоїть на приватній парковці офісу «Астра капітал груп», якою володіє Руслан Божко. Також під цим офісом був зафіксований автомобіль Ігоря Чумаченка, голови земельної комісії, через яку і проходили ці рішення і виносилися на сесію.

http://zp.nashigroshi.org

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.