«Торговий» трюк Порошенка — ухопити посади у керівництві парламенту і комітетів

Про це йдеться в заяві ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ. Зокрема, зазначається, що нещодавно партія екс-президента Порошенка «Європейська Солідарність» звернулася до партій «Батьківщина» і «Голос» із закликом узгодити позиції щодо представництва фракцій у керівництві Верховної Ради і парламентських комітетах.

«У такий нехитрий спосіб політичний труп БПП намагається «зобразити» нову опозицію і вийти з ізоляції. Так екс-президент Порошенко і його поплічники намагаються перекласти на колег по парламенту відповідальність за злочини минулого режиму.

На президентських і парламентських виборах колишній президент Порошенко буквально заливав брудом своїх опонентів Тимошенко і Вакарчука. Проти їхніх політичних сил Порошенко і його оточення вели цілеспрямовану кампанію з дискредитації. Але сьогодні партія Порошенка раптом захотіла координувати свої зусилля з «ненависними» конкурентами.

Причини цього політичного трюку зрозумілі. Це спроба зобразити появу в парламенті «нової опозиції», під чуйним керівництвом Порошенка. Зрозуміло, що ніякою опозицією до нинішньої влади такий конгломерат бути не зможе. Як і «Зе», ці політичні сили є прихильниками інтеграції в НАТО, виступають за вільний продаж землі і виконання вимог МВФ.

Тому це чисто «торговий» трюк Порошенка, який розраховує за допомогою депутатських мандатів «Батьківщини» і «Голосу» кількісно випередити єдину справжню опозицію до минулої і нинішньої влади – ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ.

Проголосивши себе «парламентською опозицією», Порошенко хоче виторгувати у нової влади для себе і свого оточення якомога більше посад у керівництві парламенту і парламентських комітетів.

Саме тому зараз «Європейська Солідарність» влаштовує пафосний фарс з висуванням на посаду Голови парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони бойового генерала. Хоча п’ять років правління Порошенка цим комітетом успішно «завідував» злодюжка від «Народного фронту» Сергій Пашинський, який вибудовував корупційні схеми на українській оборонці.

Крім того, Порошенко і його поплічники по партії більше за все бояться, що їм доведеться відповідати за злочини минулого режиму. Втягуючи інші політичні сили у свою «корупційну опозицію», вони прагнуть перекласти на них частину клопотів зі свого політичного захисту від кримінальних переслідувань. А відповідати доведеться за багато що.

Порошенку і його спільникам по партії доведеться покаятися перед народом України за п’ятирічку тотальної корупції і розкрадання на оборонних замовленнях, за тарифний геноцид і наступ на соціальні права, за обмеження свободи слова і тиск на ЗМІ. Потрібно буде пояснити, як з’явилися «Роттердам+», куди поділися державні гроші, виділені на будівництво «вала Яценюка». Доведеться довго давати пояснення щодо розкрадань на державних підприємствах: «Укроборонпромі», «Укразалізниці», і це найбільше має сьогодні турбувати екс-президента і його оточення. А іншим політичним партіям варто ще раз подумати, перш ніж вступати в будь-які політичні альянси з політичної «групою» Порошенка. Адже опозицією до курсу «Зе-влади» вони все одно не зможуть стати.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.