В Мелітополі судили місцеву прокуратуру, яка порушила закон

18.06.2019 року на адресу Мелітопольського місцевого прокурора  надійшла заява про вчинення відносно працівників і студентів вищого навчального закладу «Мелітопольський промислово-економічний коледж» директором ВНЗ «МПЕК» кримінальних правопорушень за ознаками злочинів, передбачених статтею 172 КК України «Грубе порушення законодавства про працю», ст. 173 КК України « Грубе порушення угоди про працю» та статтею 364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем»,  повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

Вказана заява була прийнята 18.06.2019 року уповноваженою особою Мелітопольської місцевої прокуратури.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Слідчим суддею Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області встановлено, що відомості за заявою від 18 червня 2019 року щодо вчинення кримінального правопорушення не були внесені до ЄРДР всупереч вимогам ст. 214 КПК України.

Суд зобов`язав відповідальних осіб Мелітопольської місцевої прокуратури в порядку та строк, передбачений ч. 1 ст. 214 КПК України, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості, зазначені у заяві від 18.06.2019 року про вчинене кримінальне правопорушення, та розпочати досудове розслідування.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.