Кража под прикрытием свадьбы в запорожском селе Юрковка. Исполнитель — ученик 8-го класса

Учень 8-го класу комунального закладу «Оріхівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 3» Оріхівської районної ради Запорізької області, у віці 14 років, 14.10.2017 року, близько 20:00 години, приїхав на територію одного з домоволодінь села Юрківка, де відчинив кватирку у вікні будинку, проник до  приміщення і викрав перстень із золота вартістю 1140 гривень,  сережки із золота вартістю 2578 гривень, сережки із золота вартістю 1507 гривень та ланцюжок із золота вартістю 4155 гривень, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

В подальшому збув викрадене майно в пункті прийому ювелірних прикрас за 15 000 грн. та 200 доларів США, які передав   особі, та видала йому 3000 грн., а решту залишила собі.

Обвинувачений в судовому засіданні вину визнав повністю, пояснив, що діяв за наполегливою пропозицією старшої (повнолітньою) сестри. Вона його запевнила, що ніхто не здогадається, що це зроблять вони. Розповіла про розроблений нею план вчинення крадіжки під час весілля, на якому планував бути потерпілий. У відповідний день він без відома батька поїхав до Запоріжжя на футбол, а близько 19-00 викликав таксі та поїхав до села Юрківка. Там він спочатку заблукав, але потім знайшов будинок потерпілого. Ключа від вхідних дверей, який мав бути під вікном, він не знайшов, і тому прийняв рішення проникнути до будинку через кватирку. Знайшовши золото, він побачив ключ від вхідних дверей у коридорі, за допомогою якого й покинув будинок та приїхав на таксі, яке весь час його чекало, до Оріхова.

Потерпілий  показав, що ввечері 14.10.2017 року він перебував на весіллі своєї доньки, де була присутня також старша сестра обвинуваченого, повнолітня за віком, яка раніше мала особисті стосунки з племінником потерпілого. Коли потерпілий з дружиною повернувся додому, то побачив, що обстановка в приміщенні будинку була  порушена, мала ознаки проникнення невідомої особи, яка шукала певні речі.

На підлозі лежали бирки від ювелірних прикрас, що зберігались вдома. З будинку було викрадені  коштовностІ. Потерпілий відразу почав підозрювати сестру обвинувачуваного, оскільки бачив, що під час весілля вона, раніше судима за крадіжку, постійно телефонувала комусь, а раніше бувала в будинку у потерпілого та могла знати обстановку у його приміщенні. Через декілька днів учень зізнався у тому, що вчинив, однак викрадене майно вже було збуте та потерпілому нічого не повернули.

Суд визнав його винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України, і призначив  покарання у виді одного року позбавлення волі,  звільнивши від відбування покарання з випробуванням на іспитовий строк один рік. Сестра пішла під суд окремо.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.