Запорожская прокуратура расследует дело чиновников о дерибане земли в Вольнянском районе

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя, розглянувши  клопотання прокурора Запорізької місцевої прокуратури № 1, надав прокурорам дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, що перебувають у володінні ГУ Держгеокадасту в Запорізькій області, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

 Справа стосується  досудового розслідування кримінального провадження за фактом зловживання посадовими особами ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області своїм службовим становищем при передачі у власність 35 громадянам земельних ділянок загальною площею 70,38 га на території Михайло — Лукашівської сільської ради Вільнянського району Запорізької області, чим спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, які приймали участь у проведенні антитерористичної операції.

Слідством встановлено, що за межами населеного пункту Михайло-Лукашівської сільської ради розташована земельна ділянка загальною площею 70,38 га, яка відповідно до заяви народного депутата України відноситься до земель перспективної житлової та громадської забудови, проте у 2015 році земельну ділянку розпахано і вона використовується у господарській діяльності.

З метою використання свого законного права на отримання безоплатно у власність земельної ділянки для особистого селянського господарства місцевими жителями населеного пункту Михайло-Лукашівської сільської ради, які були учасниками АТО у грудні 2015 звернулись до ГУ Держгеокадасту у Запорізькій області з заявами про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства.

Проте, на вищевказані звернення заявники лише у травні отримали відповідь від ГУ Держгеокадасту у Запорізькій області зі змістом якої вбачається, що відповідно до схеми землеустрою щодо збереження, охорони, відтворення та раціонального використання земель за межами населених пунктів Михайло-Лукашівської сільської ради всі земельні ділянки, які учасники АТО мали намір отримати у власність, віднесені до земель перспективної житлової та громадської забудови.

Разом з цим, слідством встановлено, що 27.01.2017 року до ГУ Держгеокадастру звернулись 35 громадян, які є мешканцями інших міст Запорізької області та інших областей України з клопотаннями про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, розташованих на території Михайло-Лукашівської сільської ради

Відповідно до п. 2.6 Порядку взаємодії між територіальними органами Держгеокадастру/Держземагентства під час реалізації повноважень з передачі земель та земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у власність або користування (на безконкурентних засадах) для всіх потреб, затвердженого наказом Наказом Держгеокадастру від 04.06.2015 ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області, 31.01.2017 надіслано лист до Михайло-Лукашівської сільської ради з проханням висловити позицію щодо можливості передачі земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності у власність або користування (на безконкурентних засадах).

08.02.2017 року Михайло-Лукашівська сільська рада надала відповідь на лист ГУ Держгеокадастру із запереченням щодо можливості надання дозволу на розробку документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення ОСГ на території Михайло-Лукашівської сільської ради Вільнянського району.

Однак посадові особи ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області, не отримавши пропозиції сільської ради, 06.02.2017 року видали накази щодо надання дозволу 35 громадянам на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення ОСГ, що в подальшому надало можливість вказаним громадянам виготовити проекти землеустрою, отримати накази про надання у власність земельних ділянок для ведення ОСГ на території Михайло-Лукашівської сільської ради та зареєструвати право власності на земельні ділянки.

Кримінальне провадження по цій справі внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14.11.2017 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.