Хто стріляв у центрі Бердянська: наслідки ЧП з пістолетом Макарова у військової частини

Суддя Бердянського міськрайонного суду Запорізької області Черткова Н.І. розглянувши адміністративний матеріал, який надійшов із військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України, наклала стягнення у виді штрафу 2465 грн.  на командира роти забезпечення військової частини А1965, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

Трапилося ось що. 31 жовтня 2018 року у  Бердянську по проспекту Праці, біля квіткового павільйону в ході словесної суперечки з цивільними особами громадянин застосував вогнепальну зброю та поранив їх, працівниками Бердянського відділу поліції в Запорізькій області, на місці події було вилучено пістолет Макарова та 9мм патрони до ПМ.

За даним фактом було зареєстровано кримінальне провадження, в ході досудового розслідування  встановлено, що постріли були здійснені  з пістолету Макарова, який закріплений за старшим прапорщиком з військової частини А1965, розташованої у Бердянському районі.

1 листопада 2018 р. після реєстрації цього кримінального провадження та виїзду до військової частини А1965 було виявлено факт нестачі пістолета ПМ 9 мм та 16 патронів до нього.

Як було встановлено в ході слідства, старший прапорщик з 29.01.18 р. по 21.10.18 р. виконував завдання в зоні проведення ООС на території Донецької та Луганської областей.

24.07.2018 року з дозволу заступника командира військової частини А1965 старший прапорщик приїжджав у відпустку до м. Бердянська Запорізької області з ввіреним йому для службового використання пістолетом ПМ 9 мм зі спорядженими 16 набоями, де проводив час на власний розсуд.

02.08.2018 року старший прапорщик повернувся до свого підрозділу, який виконував завдання в зоні проведення ООС. Прибувши до військової частиною А1965 на території Донецької області старший прапорщик згадав, що забув пістолет Макарова за місцем проживання на орендованій квартирі у м. Бердянську, і про нестачу пістолета командуванню частини не доповів.

21 листопада 2018 року старший прапорщик в складі свого підрозділу повернувся до місця дислокації військової частини А1965 в м. Бердянську Запорізької області, але видану йому штатну зброю пістолет ПМ 9 мм  з 16  набоями на орендованій квартирі у м. Бердянськ не знайшов,  командуванню військової частини А1965 про втрату зброї не доповів. Відносно старшого прапорщика ведеться слідство.

Дії командира роти, якому підлеглий старший прапорщик, кваліфіковані судом як недбале ставлення до військовоїслужби, він наявність та облік зброї та боєприпасів не вів, результати огляду озброєння, боєприпасів до книги огляду (перевірки) озброєння, техніки та боєприпасів військової частини не записував. Покарання комроти визначене судом як  штраф 2465 грн.

На таку ж суму оштрафований судом за цей випадок з пістолетом Макарова і  заступник командира з озброєння — начальник технічної частини військової частини А1965.

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.