Апелляционный суд отклонил доводы депутата облсовета, и.о. финдиректора «Запорожстали», но…

Фото ВВП

Запорізький апеляційний суд скасував постанову Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 10 жовтня 2018 року, якою депутат Запорізької обласної ради, в.о. фінансового директора Управління директорів ПАТ «Запоріжсталь» Наталя Михайська    визнана винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП,  на неї накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3 400 гривень,  стягнуто судовий збір в розмірі 352 грн. 40 коп., але…

На думку апеляційного суду, суд першої інстанції належним чином проаналізував досліджені докази, надав їм правильну оцінку, та дійшов обґрунтованого висновку про те, що у своїй сукупності вони підтверджують факт вчинення ОСОБА_2, адміністративних правопорушень, та правильно кваліфікував її діяння за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.

Доводи апелянта, що депутат Запорізької обласної ради, в.о. фінансового директора Управління директорів ПАТ «Запоріжсталь» не мала умислу на вчинення правопорушення, апеляційний суд відкинув.

Доводи апелянта про невідповідність антикорупційного законодавства в цій частині критерію «якості закону», про необізнаність депутата Запорізької обласної ради, в.о. фінансового директора Управління директорів ПАТ «Запоріжсталь», що бонуси відносяться до складу заробітної плати і є доходом, розмір якого повинний враховуватися до сплати податків, апеляційний суд вважає безпідставними, зокрема з огляду на посаду особи, яка притягнута до адміністративної відповідальності.

В той же час апеляційний суд погодився із доводами апеляційної скарги про те, що на час розгляду справи судом спливли строки накладення адміністративного стягнення, та закрив провадження у справі на підставі п. 7 ст. 247 КУпАП — у зв’язку з закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу.

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.