«Мотор Січ» заявляє, що виробляє такі ж «вертольоти», які Аваков купив у французів за півмільярда

Радник президента «Мотор Січ» Іван Божков заявив, що його підприємство виробляє такі ж самі вертольоти, як ті, що мають надійти в Україну з Франції по контракту. Про це радник президента «Мотор Січ» повідомив кореспонденту інтернет-видання UA1. «Нас таким чином витісняють не тільки з світових ринків, а й з вітчизняних. Контракт, який планується укласти з французами на поставку трьох видів вертольотів і кредит, на який приблизно становить за нашими розрахунками 700-800 млн євро — це вертольоти такого ж типу, як і вертольоти, які випускає «Мотор Січ», – зазначив Божков.

Водночас, народний депутат Віктор Галасюк назвав покупку французьких вертольотів дуже великим мінусом для української економіки.

«Це втрата майже мільярду доларів, тому що імпорт – мінус для валового внутрішнього продукту, для платіжного балансу, для робочих місць в Україні. Якщо б це вирішили по-державницьки, то окрім вертольотів ми би отримали ми би отримали розвиток технологій, посилення наших позицій в світі і нові робочі місця», – додав нардеп.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.