Запорізька державна лабораторія ветеринарної медицини попала під слідство ГПУ

Генеральна прокуратура України підозрює службовців Запорізької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини та ТОВ “Ріана-альянс” у погоджені результатів тендеру та можливому завищенні вартості обладнання на 700 тис. грн. Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду від 15 червня.

Згідно з матеріалами справи, Запорізька регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини у липні 2017 року замовила ТОВ “Ріана-альянс” німецький високоефективний рідинний хроматограф вартістю 2,4 млн грн.

Однак, відповідно до інформаційної довідки Київської незалежної судово-експертної установи, орієнтовна ринкова вартість на території України подібного/аналогічного обладнання на момент поставки могла становити 1,7 млн грн, тобто можлива сума завищення – 700 тис. грн.

З огляду на це, слідчі відкрили кримінальне провадження №42017000000003676 та згодом прокурор Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України клопотав у суді про тимчасовий доступ до банківських документів вказаної фірми з можливістю вилучення. Суд це клопотання задовольнив.

Це провадження розслідує ГПУ, оскільки ТОВ “Ріана-альянс” контролює особа, під контролем якої також знаходяться ТОВ “НВП “Медторг”, ТОВ “Мед Текнолоджі” та ТОВ “Технологічні інженерні системи”. Ці фірми за аналогічною схемою (визначення заздалегідь їхньої перемоги та завищення цін згодом) поставили обладнання або препарати різним установам по Україні: Одеському Науково-дослідному експертно-криміналістичному центру МВС України; Луганській обласній клiнiчній лікарні; Державному науково-дослідному інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Загальна вартість таких поставок складає 19, 6 млн грн.

ТОВ “Ріана-альянс”, ТОВ “Технологічні інженерні системи”, ТОВ “НВП “Медторг” належить киянину Василю Фенину. Фенин був помічником екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Демидка, колишнього радника Віктора Януковича.

ТОВ “Мед Текнолоджі” належить киянину Максиму Савченку.

Наразі кошти за запорізьким тендером перераховані повністю, на сайті “Прозоро” вказується про виконання підряду. Конкурентами “Ріана-альянс” на вказаному запорізькому тендері були ТОВ “Біонікс лаб” (2,39 млн грн) та ТОВ “Олеанта” (2,14 млн грн). Втім, дешевшу пропозицію відхилили через претензії до поданих документів: неподання сертифікату відповідності обладнання; довідка про працівників не містила інформації про наявність сертифікованого інженера; довідка щодо сервісної служби підтримки не містила переліку сервісних центрів для обслуговування; технічні характеристик обладнання не повністю відповідали вимогам тендеру, тощо.

http://zp.nashigroshi.org

           Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

 

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.