«Ти повинен 500 тис. доларів за турботу порядних людей». Главе Запорожской «Народной рады» в темном углу сделали предложение

Слідче відділення Дніпровського відділу поліції проводить досудового розслідування про погрози вбивством голови Запорізької правозахисної антикорупційної організації «Народна рада», що мали місце  поблизу ресторанного комплексу «Дуплет», розташованого в Хортицькому районі Запоріжжя.

Допитаний в якості потерпілого голова «Народної ради» повідомив, що з моменту створення Запорізької правозахисної антикорупційної організації «Народна рада», а саме з 2014 року, головою якої він є, він займається правозахисною антикорупційною діяльністю. До них в організацію надійшли  інформації, про те, що була вбита малолітня жителька Запоріжжя,   а розслідування цього особливо тяжкого злочину  було навмисно заведено в глухий кут, колишніми у той час керівниками Запорізької обласної прокуратури, які діючи в інтересах злочинців увійшовши в злочинну змову з начальником СУ ГУНП в Запорізькій області і начальником УКР, навмисно фальсифікували матеріали слідства по даному особливо тяжкому злочину.

10.05.2017 року він звернувся із заявою за фактом даного злочину і його приховування до керівників силових відомств України, крім того, дана інформація була озвучена ним в чисельних інтерв’ю в друкованих та електронних ЗМІ. Основною фабулою його заяв послужило те, що в м. Запоріжжя існує організоване злочинне угруповання, що займається організацією, створенням та експлуатацією підпільних борделів, проституцією в Запорізькій області, а також вивезенням українських дівчат для заняття проституцією за кордон.  Після подачі ним зазначеної заяви і публікації в ЗМІ, йому неодноразово надходили погрози розправи за  заяви в правоохоронні органи і публікації в ЗМІ про цю злочинну діяльність

Так, 15.06.2017 року, біля його будинку на нього напали троє невідомих чоловіків, які заломили йому за спину руки, приставили пістолет «Макарова» і погрожували вбивством, при цьому вимагаючи від нього, щоб він відмовився від своїх звинувачень. Під час нападу, зазначені особи представилися членами «Самооборони» м. Запоріжжя, творцем якої є Н. За даним фактом він звернувся в Хортицький ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області, де  про даний факт було внесено  відомості в ЕРДР, і в даний час ведеться досудове розслідування. Але  злочинні дії зазначених осіб щодо нього не закінчилися.

Так, 09 листопада 2017 року, приблизно о 17 годині 00 хвилин, він спільно зі своєю сім’єю повернувся до себе додому, де висадив дружину і дітей біля будинку, а сам на своєму автомобілі «Альфа-Ромео» АР 54-00 ЄС, попрямував на автостоянку «Форпост», розташовану поблизу ресторанного комплексу «Дуплет» за адресою: вул. Міська, 3-а, де він на протязі останніх десяти днів залишав свій автомобіль.

Коли він заїхав на територію зазначеної автомобільної стоянки та припаркував свій автомобіль на паркувальному місці №1-18, він побачив що з тильного боку його автомобіль заблокував автомобіль «Рейндж Ровер» білого кольору. В  цей час він вже вийшов з салону свого автомобіля і забирав з нього свої особисті речі, серед яких знаходився травматичний пістолет «Форт-12», на який у нього є дозвіл.

Із автомобіля «Рейндж Ровер» вийшло троє невідомих йому чоловіків. Коли зазначені особи вийшли зі свого автомобіля, вони в швидкому темпі почали прямувати в його сторону, при цьому у одного чоловіка  і у другого у руках знаходилися ножі з викидними лезами, зовнішній вигляд яких він описати не може, так як не розглянув їх, в зв’язку з тим, що на вулиці було вже темно.

Зрозумівши що зазначені особи спрямовуються до нього з наміром заподіяння йому тілесних ушкоджень, він задав їм питання: «Що ви хочете?». Один з них спитав його прізвище. Зрозумівши, що зазначені особи направляються до нього з метою розправи, і сприйнявши їх дії як реальну загрозу для свого життя, він дістав з кишені своєї куртки пістолет, який направив в сторону нападників, при цьому попередивши їх про можливість застосування зброї, якщо вони почнуть наближатися до нього ближче.

Один з нападників  з нецензурною лайкою і погрозами про фізичну розправу, почав вимагати від нього, щоб він перестав чіпати і згадувати про їх товариша, який є дуже порядною людиною, якого він офіційно і публічно звинуватив в організації та вбивстві. В цей час зазначені особи перебували на відстані 2-3м. від нього.

У відповідь на погрози він відповів, що зрозумів. Після чого той, хто погрожував,  сказав: «Це ще не все. Ти ще повинен 500 тис. доларів за турботу порядних людей, приготуй гроші, тебе знайдуть».

Після цього всі три зазначені чоловіки, розвернулися і попрямували до заднього входу ресторану «Дуплет», який виходить на стоянку, а він в свою чергу попрямував до себе додому. Яких-небудь свідків і очевидців даної ситуації не було, так як поблизу з ними нікого не було.

На наступний день він звернувся із заявою в прокуратуру і поліцію Запорізького району. Після вказаної пригоди, він подзвонив своїм знайомим, яким описав автомобіль і чоловіка, який йому висував певні вимоги і погрози фізичної розправи з ним і членами його сім’ї. У відповідь його знайомі йому повідомили, що цей чоловік раніше провів 16 років у місцях позбавлення волі за вчинення тяжких злочинів.

***

18 квітня 2018 року Ленінський районний суд м. Запоріжжя в рамках розслідування справи задовольнив клопотання слідчого та надав слідчій групі  Дніпровського відділу поліції  ГУНП в Запорізькій області дозвіл про доступ до речей і документів у кримінальному провадженні.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.