Нардеп Кривохатько допитує голову САП Холодницького по справі керівника Запорізької обласної лікарні

Сесійний зал Верховної Ради України. 04 квітня 2018 року. Народний депутат з Запоріжжя  Вадим Кривохатько звертається до голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, який стоїть на трибуні парламенту (стенограма виступу):

Шановний Назар Іванович! Я  вибачаюсь, ви мене  пам’ятаєте, я до вас декілька раз  приходив з питання… (Шум у залі) Ні, ні,  абсолютно ні. У мене таке питання. Знаєш, це, звичайно, сумно, що такі два серйозних відомства, на які  покладала  надію вся Україна, знаходяться  зараз в стані  такої сварки. Я не знаю аргументації цього, але я думаю, ви якось вирішите і прийдете до нормального для України консенсусу. Тратяться значні кошти.

АРЕСТ ШИШКИ

Але в мене   більш таке земне питання. Я з Запорізької області і ви знаєте, там  такий є… це стосовно недоторканних… Шишка Ігор, так. Керівник  обласної лікарні, який… на ньому, якщо сказать, це символ корупції в Запорізькій області. Ангіограф, де вони вкрали 10 мільйонів, ремонт харчоблоку, лапароскопічні стойки, швидка допомога і абсолютно цьому кінця й краю немає.   Він… мені здається, що він туди заходить і от абсолютно невразливий. Розумієте? Чи він уже  накрав скільки, що може  вирішувати всі питання, чи я не знаю? Можливо, його…

ГОЛОВУЮЧИЙ Парубій. 30 секунд, будь ласка.

КРИВОХАТЬКО В.В. …від займаної посади. Це ж просто з’ясувати — є там ангіограф, який коштує 300 тисяч гривень, це всім відомо, його купили за мільйон. От є швейцарська фірма,  де купили  цей ангіограф. Будь ласка, змотайтесь туда, там сутки. Он люди в Амстердам літають, сьогодні тут, а завтра в Амстердамі уже. Розумієте, так. І з’ясуйте з цим ангіографом  Шишки ту фірму, яка продала  його, це… і справа не в тому, що ми втрачаємо кошти на фінансування  НАБУ і…

ХОЛОДНИЦЬКИЙ Н.І.: — У нас, дійсно, є  провадження по головному лікарю Запорізької обласної лікарні Шишці, наскільки я пам’ятаю, можу помилятись зараз, але епізод, який уже майже завершений, справа здається або по 290-й перебуває, або направлена до суду.  Я розумію… але ми її забрали з Запорізької області, де вона, будемо відвертими, гнила і вмирала. Ми її  відновили, тому що  ми бачимо там склад злочину. І я зараз не  готовий відповідати конкретно цю справу, але я пам’ятаю, що  там, здається, що там виконується 290-а стаття. Тобто завершення слідства. (Шум у залі) Ознайомилися з  матеріалами, так.

І якщо будуть інші факти, будь ласка,  подавайте я завжди  відкритий до кожного спілкування. І народні депутати знають, що згідно закону я не маю права заборонити їм не заходити до прокуратури, і дуже часто ви цим правом користуєтесь.

В. Кривохатько. Фото «Украинских ведомостей»

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.