Денег больше, чем заработал. Два уголовных дела против генпрокурора Луценко

Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький об’єднав кримінальне провадження про можливе незаконне збагачення генпрокурора Юрія Луценка зі справою про декларування ним недостовірної інформації. “У заяві було зазначено, що аналіз доходів сім’ї генерального прокурора України за останні 10 років свідчить, що стан його сім’ї не відповідає його легальним доходам і доходам його дружини і сина. Тобто генеральний прокурор України придбав у власність активи в значному розмірі, законність підстави придбання яких не підтверджена доказами. Зазначені протиправні дії вказана в запиті особа (Луценко) вчинила, займаючи в 2005 -2006 і в 2007-2010 посаду міністра внутрішніх справ України і в 2015-2016 – посаду генерального прокурора “, – сказано у відповіді НАБУ на запит “Українських новин“.

Так, 30 жовтня 2017 року по даному факту розпочато розслідування за ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу.

При цьому 28 грудня 2017 року Холодницький вирішив об’єднати цю справу з кримінальним провадженням, відкритим за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.