ХЛІБ І ДУЛЯ ДО ХЛІБА. Іронічний коментар ДНЯ

Буваю  разом із дружиною час від часу в нашому супермаркеті «Сільпо». Вона йде купити щось з їжі, а я її чекаю у вестибюлі. Нарахував там 14 магазинів в оренді. У будні дні там майже немає покупців. Усі йдуть у «Сільпо»  за хлібом і до хліба.

      Ось вам і вся економіка в державі, про яку так файно триндить Гройсман, який сьогодні весь час повторює знамениті слова одного із своїх попередників: «Економіка повинна бути економною!»

      Ось  і допрацювались до того, що у людей немає грошей, щоб купити собі щось, крім хліба. І в інших магазинах така сама ж картина. Ну, можливо, крім аптек. Стоять пусті.

      Ось до чого довели країну керівники! А у всіх них звання не менше ніж докторів наук! Тільки тим і пишаються: «Я доктор наук і професор!». І той доктор наук і професор! А не знають простої речі, про яку писали ще у свій час Руссо, Монтескье та Джон Локк: «Щоб людина гарно жила, вона повинна отримувати достойну зарплатню, яку вона відносить у потрібний час у магазин, залишаючи її там в обмін на все, що їй потрібно, тим створюючи обмін товарів, на якому існує все людство!»

      А цим професорам та докторам на це все начхати, вони відверто набивають собі калитку. Тільки забувають, що це все до якогось часу X. А потім залишаться на бобах. Згадайте долю Лазаренка, Януковича, а зараз і Фірташа, на себе зовсім став несхожий, дрижить, як осіннє листя, чи відправлять у США, чи ні?

      І з іншими олігархами і їхніми покровителями буде теж саме. І що вони будуть мати в «сухому остатку»? Дулю з маком!Оце і все.

      А якби вони по-справжньому опікувалися своїм народом, платили податки в бюджет, а не крали звідти, не ховали свої статки, як Порошенко, у офшорах, то ціни їм всім не було б. Як сінгапурський Лі Куан Ю  записав своє ім’я навіки у історію свого народу, так і вони б це зробили.

      А вони що запишуть? Юра Луценко із своєю Мавкою, Артюшенко, який переїхав із бідного Запоріжжя у багатий Київ, Пашинський із снайперською рушницею і його бойовий побратим-спікер Андрюша Парубій.

      Народ бідує а вони жирують! Ніяк не напхають свої кишені. А зараз Гройсману дуже сподобався мер Запоріжжя Буряк, каже, він у мене нічого не просить! Ось такий хороший мер! А що Буряку просити у Гройсмана, коли в нього все є! А на Запоріжжя йому начхати. Подивіться, яку він «халупу» у центрі Запоріжжя будує!

      Ось такі наші справи. Бідуємо, зводимо кінці з кінцями, радіємо, що пенсію підвищили на 50 гривень, що є в нас хліб кожного дня, і на тому спасибі наші дорогі керманичі – Порошенко, Гройсман, Парубій, Ахметов, Тарута, Коломойський, Кучма із своїм дорогим зятем Пінчуком, — і щоб, нарешті, ви усі з нас злізли і тоді, як казав наш класик: «І Україна оживе!»

Віталій ШЕВЧЕНКО

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.