Про “наїзд” Держгеокадастру на помічника нардепа Кривохатька

Прокуратура Запорізької області розслідує справу щодо зловживань працівниками Держгеокадастру при складанні акту про самозахоплення земель селянським господарством  “Лещенко В.М.”. Про це йдеться в ухвалі Орджонікідзевського районного суду від 13 жовтня.

Згідно з матеріалами справи, Вільнянська райдержадміністрація та СГ “Лещенко В.М.” у 2006 році уклали угоду оренди 7 земельних ділянок загальною площею 297,4 га на 10 років. Також сторони погодили, що це селянське господарство матиме переважне право поновлення договору на новий строк.

Однак попри неодноразові звернення СГ “Лещенко В.М.” (вже у 2016 році) до Держгеокадастру щодо поновлення оренди, “земельники” відповідали відмовою, оскільки не отримали від господарства документів щодо проведення агрохімічної паспортизації землі та доказів на підтвердження належного виконання обов’язків орендарем.

Вже після останньої відмови та спливу дії цього договору, представники “Лещенко В.М.” звернулися до суду і у квітні домоглися продовження оренди ділянки на 10 років, а апеляція у червні це підтвердила(касацію розглянуть 14 жовтня). Суди вказували, що агротехнічний паспорт необхідний при передачі ділянки, а в цьому випадку орендар нею вже користується. До того ж, кошти за оренду сплачувалися вчасно, а будь-яких доказів щодо порушення умов договору “Лещенко В.М.” суду не надали.

Однак службові особи Держгеокадастру, знаючи про це рішення, місяць потому склали акти перевірок щодо дотримання вимог земельного законодавства, до яких внесли неправдиві відомості про самовільне зайняття вказаних земельних ділянок “Лещенко “В.М.”. Окрім цього, було складено акт опису і попередньої оцінки безхазяйного майна виявленого на цій території та укладено договір щодо його зберігання з ДП “Спецсервіс-центр”.

З огляду на це, прокуратура відкрила кримінальне провадження №42017080000000464 та отримала у суді дозвіл на обшук у обласному Держгеокадастрі. За його результатами, прокурори вилучили, зокрема, документи (копія про продовження договору, судові документи по справі, акт перевірки дотримання вимог земельного законодавства та ін.), на які суд прямо не давав дозволу, тому прокурор просив накласти арешт на них, що і задовольнили.

СГ “Лещенко В.М.” навпіл належить Ользі та Віктору Лещенкам. Останній у 2015 році став депутатом Вільнянської райради від “БПП-Солідарність” і є помічником народного депутата Вадима Кривохатька.

http://zp.nashigroshi.org

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.