Главбух Запорожского огнеупорного завода ходит под следствием: шаг влево, шаг вправо — штраф

Орджонікідзевський районний суд ухвалою від 12 вересня обрав для головного бухгалтера ПАТ “Запоріжвогнетрив” особисте зобов’язання по справі з ухилення від сплати податків підприємством на 5,5 мільйонів.

Згідно з матеріалами справи, запорізька податкова інспекція у 2016 році провела перевірку ПАТ “Запоріжвогнетрив” щодо дотримання податкового законодавства при взаємовідносинах з ТОВ “Українська нафтогазова компанія” (березень-квітень 2013 року) та ТОВ “Астенбуд” (березень 2012 року). За її результатами, підприємству повідомили про необхідність сплатити податок на прибуток у розмірі 2,7 млн грн, податок на додану вартість сумою 2,8 млн грн та 2,1 млн грн штрафних санкцій.

Відповідно ж до проведеної згодом експертизи, підписи на документах податкового обліку були виконані не директором “Українська нафто-газова кампанія”, а іншою особою для наслідування підпису.

З огляду на це, того ж року було відкрите кримінальне провадження № 32016080000000032 (за статтею ухилення від сплати податків та ст. службове підроблення), а через півтора року головному бухгалтеру “Запоріжвогнетриву” оголосили підозру у скоєнні злочину.

Вже у суді прокуратура клопотала про обрання для нього запобіжного заходу у вигляді 50 мінімальних заробітних плат, проте отримала відмову, оскільки не довела необхідність застосування саме такого заходу. У підсумку, для бухгалтера обрали особисте зобов’язання строком до 7 листопада.

Серед причин обрання більш м’якого заходу для бухгалтера, зокрема, вказувалося про відшкодування підприємством суми донарахованих податків, а також, про розгляд касації щодо скасування вказаних результатів податкової перевірки “Запоріжвогнетрив” (перша інстанція та апеляція підтвердили вимоги податкової).

Головним бухгалтером ПАТ “Запоріжвогнетрив” з 1990 року вказується Інна Кулакова.

ПАТ “Запоріжвогнетрив” володіють Metinvest B.V. (45%), ПАТ “Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь” (11%) (обидва входять до сфери впливу Ріната Ахметова), ТОВ “Ленд північ 2007” (18%) та ТОВ “Ленд схід 2007” (19%).

ТОВ “Українська нафто-газова компанія” ЗМІ пов’язували з Сергієм Курченком – головою наглядової ради групи компаній СЄПЕК, який з березня 2014 року оголошений правоохоронцями у розшук, повідомляють http://zp.nashigroshi.org

 ПРИМІТКА.

Покласти на підозрювану  такі обовязки:

з’являтися на виклик до органу досудового розслідування, прокурора або суду;

повідомляти слідчого, прокурора або суд, у провадженні якого знаходиться кримінальне провадження, про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;

не спілкуватися особисто або через своїх представників, у тому числі адвокатів, з питань, які стосуються даного кримінального провадження зі свідками або іншими учасниками кримінального провадження.

Розяснити, що у разі невиконання покладених на неї обовязків, передбачених ст. 194 КПК України, до неї може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід і на неї може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Контроль за виконанням цієї ухвали покласти на відповідний орган Національної поліції за місцем проживання підозрюваної,  а якщо справа знаходиться в суді — на прокурора.

 Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Фото ВВП, Украинские ведомости

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.