Сонячну станцію, співвласник якої йде до облради від Оппоблоку, підозрюють в незаконному отриманні “зеленого тарифу”

Міліція розслідує справу щодо підроблення документації  трьома фірмами при отриманні від НКРЕ “зеленого тарифу”. Відповідні судові ухвали від червня 2015 року щодо вилучення документації оприлюднені в реєстрі.

Згідно матеріалів провадження, посадові особи ТОВ “Токмак Солар Енерджи”, ТОВ “Менеджес Україна” і ТОВ “Сонячні стандартні рішення”, достовірно знаючи та розуміючи, що інформація про 30% питомої ваги матеріалів та сировини українського походження в їхніх сонячних модулях не відповідає дійсності, склали та надали за своїми підписами до НКРЕ заяви щодо затвердження “зеленого” тарифу, повідомляють Наші гроші

Відповідно, “Токмак Солар Енерджи” (у 2012-му), “Менеджес Україна” (у 2014-му) та “Сонячні стандартні рішення” (у 2014-му) отримали “зелений” тариф на вироблену ними електричну енергію. Отже, на думку слідства, ДП “Енергоринок” купувало в них електроенергію за підвищеним пільговим тарифом, не маючи на це обґрунтувань.

 На початку 2015-го року зелений тариф було істотно зменшено, відтак, найдовше ним користувався “Токмак Солар Енерджи”. Дані дії слідство кваліфікувало як ч.2.ст.364 – службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави.

Нагадаємо, 30% місцеву складову комплектуючих в проектах з альтернативної енергетики для отримання пільгового “зеленого тарифу” затвердили в 2012 році. За повідомленнями ЗМІ, в інтересах компанії Activ Solar Андрія Клюєва, вже колишнього голови адміністрації президента Януковича. Полікристалічний кремній для сонячних батарей виготовляли на “Заводі напівпровідників” того ж таки Клюєва.

Директором та міноритарним співвласником ТОВ “Токмак Солар Енерджі” є Рєпкін Олександр Іванович, який балотувався у 2014-му року до Верховної ради на 81-му окрузі. Власником 47% фірми та головою наглядової ради є Рєпкін Олександр Олександрович. Він балотується до Запорізької обласної ради від Опозиційного блоку по 83-му округу, до якого входить частина міста Токмак.

 

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.