“Солідарність” в депутати на Запоріжжі висунула тендерних розпильщиків

Народний депутат України від “Блоку Петра Порошенка” та голова міської організації Партії “Солідарність” – Блок Петра Порошенка” Ігор Артюшенко опублікував на своїй сторінці в мережі “Facebook” список кандидатів до Запорізької міської ради. Серед них директор і одноосібний власник ТОВ “Запорізький лікувально-фармацевтичний альянс” Станіслав Зеленцов.

За даними “Вісника державних закупівель”, з 2010 року ця фірма отримала замовлень на хімічну і дезінфекційну продукцію за результатами тендерів на суму 1,43 млн. грн. Всі замовлення виключно від установ Запорізької області.

В деяких тендерах єдиним конкурентом “Запорізького лікувально-фармацевтичного альянсу ” був київський виробник та імпортер ТОВ “Лізоформ медікал”. Саме регіональним дистриб’ютором “Лізофарму” було “ЗЛФА”. На одному з тендерів “Запорізький лікувально-фармацевтичний альянс” конкурував з ТОВ “Госпітальний менеджмент”, яке раніше належало співзасновнику “Лізоформ медікал” Олексію Розумовському.

Окрім цього, за однією адресою з ТОВ “Запорізький лікувально-фармацевтичний альянс” по вулиці Патріотичній, 32 в Запоріжжі зареєстровано фірму “ДезЦентр” мешканки Київщини Надії Ковальової.

З 2008 року “ДезЦентр” отримало замовлень на суму 4,76 млн. грн. В інтернеті фірма також фігурувала як регіональний дистриб’ютор “Лізоформ медікал”. Саме фірми “Лізофарм” або “Госпітальний менеджмент” інколи були єдиними конкурентами “ДезЦентру” на тендерах.

Також в тендері від КУ “Територіальне медичне об’єднання “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” восени 2014 року єдиним конкурентом “ДезЦентру” виступила ФОП Зеленцова Людмила Григорівна – мати кандидата в депутати Запорізької міської ради від “Солідарності” Станіслава Зеленцова.

Зазначимо, в депутати Запорізької обласної ради від Партії “Солідарність” – Блок Петра Порошенка” висунуто Гурама Джіоєва, депутата Токмацької міської ради (обирався від “Сильної України”). В квітні цього року його призначали головою Токмацької райдержадміністраці, як очільника міської організації партії Петра Порошенка “Солідарність”. Свого часу Джіоєв безпосередньо був власником ПП “Таврійський виробничий комбінат-2008” і ТОВ “Хліб Токмака”, які пізніше переоформив на дружину. Саме ці фірми влітку поточного року розіграли тендер від КУ “Михайлівський психоневрологічний інтернат”.

При цьому закон чітко визначає, що пов’язаними є фірми, в яких один і той же власник володіє більше ніж 25% статутного капіталу, і в такому випадку замовник зобов’язаний відхилити ці пропозиції.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.