ПАРЛАМЕНТСЬКИЙ БЕДЛАМ. Куди котиться телега українського парламентаризму

У п’ятницю, як раніше зазначалося, у сесійній залі Верховної Ради України повинна була виступити Валерія Гонтарєва, голова Національного банку України. Розповісти про стан справ у Національному банку, що вже зроблено, що треба зробити, які плани на майбутнє, відповісти на запитання депутатів і, зрозуміла річ, пояснити всьому суспільству, що відбувається у банковій сфері держави, бо, як відомо, вона торкається кожного.

Наприклад, ми з дружиною отримуємо пенсію в банку, і у нас завжди точиться дискусія, чи знімати усі гроші, чи залишати щось, тим самим підтримуючи державу. Тому ми з дружиною, тільки почалася трансляція сесії, вже сіли перед телевізором, чекаючи виступу Валерії Олексіївни.

 Але виявилося, що в планах голови Верховної Ради та інших депутатів трошки все не так. Як вони вважали, в них є більш важливі справи і телега українського парламентаризму покотилася по шляху обговорення і прийняття законів, потрібних нашій державі. Але ми хотіли послухати Валерію Олексіївну, щоб бути «у курсі дєла», тому витримали усі перипетії сесійного дня.

Нарешті об`явили, що буде виступати з трибуни Верховної Ради голова Національного банку України і до трибуни попрямувала Валерія Олексіївна.  Ми думали з дружиною, що зараз всі народні обранці усядуться на своїх місцях і почнуть уважно слухати Валерію Олексіївну. Але не так сталося, як гадалося!

Голова Верховної Ради підхопив важливі папірці, піднявся із свого місця і зник за дверима, негайно за ним зник і його перший заступник. Валерія Олексіївна почала свій виступ, а в залі робиться щось неймовірне. Багато депутатів прослідували за своїм головою і теж зникли із зали, інші перемовляються між собою або по мобілкам, деякі стоять спиною до доповідача, і сміючись, щось розповідають один одному.

І в цьому Содомі і Гоморрі важко зрозуміти, що доповідає депутатам Валерія Олексіївна. Тим більше, що час, відведений на її виступ, пролетів швидко.  Почалися питання. І ті, хто не був у залі і хто не слухав її доповідь, з`явилися біля мікрофонів, молоді хлопці, і почали задавати розумні питання.

Відверто кажучи, не віриться, що вони є професіоналами у банківській сфері. Довершив увесь цей несмак народний депутат України Ляшко, він взагалі образив жінку.  Дай Боже, щоб в цей момент її діти не дивилися виступ своєї мами.

Заступник Голови Верховної Ради України весь час нагадувала Валерії Олексіївні, що у неї на відповідь є десять секунд.

 Які висновки можна зробити з цього засідання? Дивно, що корабель української державності ще не потонув з такими керманичами. Це по-перше. По-друге, я нічого не зрозумів з того дійства, що проходило у Верховній Раді. І по-третє, Валерія Олексіївна мужня жінка, яка в таких «антисанитарных» умовах ще щось робить. Бо в такому бедламі розібратися важко.

Віталій ШЕВЧЕНКО,

(для «Украинских ведомостей»)

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.