Права рука Порошенка зареєструвався на Карибських островах

Заявивши публічно про продаж свого бізнесу за сотні мільйонів доларів, Борис Ложкін, права рука і Глава Адміністрації Президента Порошенка, не вказав у річній декларації доходів від цієї оборудки. Чому? 

Це з’ясували журналісти газети «Експрес» у новому резонансному розслідуванні — «Гроші глави Адміністрації Президента», опублікованому сьогодні. Йдеться про величезну суму: за різними даними — від 170 до 340 мільйонів доларів. Угоду про продаж підписано у середині 2013 року і завершено наприкінці цього ж року — це підтвердили обидві сторони. «Таким чином, продаж відбувся, гроші сплачено. І якби це була стандартна угода між двома підприємцями, ми б ніколи не ворушили минулого. Однак Ложкін сьогодні — глава Адміністрації Президента. Того Президента, який оголосив новий курс — на життя в новій країні.

Чесній, прозорій, некорумпованій. Де всі платять податки, йдеться у статті. Чи заплатив Борис Ложкін, права рука Президента, податки із доходів в описаних операціях? Журналісти, отримавши офіційним шляхом, на підставі запиту, декларацію пана Ложкіна, були здивовані: у декларації не вказано очікуваних доходів із продажу. На прохання ж редакції офіційно прокоментувати угоду із продажу пан Ложкін не відповів. «Це дає підстави зробити два при­пущення, і кожне із них, мабуть, буде неприємним для пана Ложкіна.

Перше: нинішній глава Адміністраціїї Президента, використовуючи певну схему, зумів уникнути сплати в Україні сотень мільйонів гривень прибуткового податку. Або… Борис Ложкін не отримував доходів від продажу, а лише напускав туману в очі людям, щоб приховати якусь схему легалізації доходів Курченка, здобутих ним у сумнівний спосіб», резюмують журналісти. Автори статті, зіставивши дані з різних джерел,  реконструювали схему, яка могла допомогти нинішньому главі Адміністрації Президента Борису Ложкіну не платити податків на сотні мільйонів гривень з угоди з одіозним Курченком. «Однак не звільнила від необхідності зазначати в декларації про особисті доходи достовірні дані» , наголошують журналісти.

Журналісти доводять, що у декларації за 2013-ий рік Ложкін-чиновник приховав той факт, що є власником компанії на далеких островах. «Це — фатальна помилка чиновника у країні, де діє закон. Якщо глава Адміністрації Президента приховує свою власність, свої доходи, не сплачує податків — це вирок і йому, і його роботодавцеві, і усім їхнім закликам до чесного життя. Якщо ж Ложкін не помилився, доходу з продажу компанії в Україні не отримував — тоді він просто маленький брехун, а актуальним стає інше запитання: якщо не він, то хто ж є цими казково багатими акціонерами компаній, на рахунки яких було переказано близько 340 мільйонів доларів?»

http://expres.ua/


Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.