РЕВИЗИЯ Фонда соцзащиты инвалидов

Про результати ревізії фінансово-господарської діяльності Фонду соціального захисту інвалідів. Ревізією окремих питань фінансово-господарської діяльності Фонду соціального захисту інвалідів (далі – Фонд, установа) встановлено порушень, що призвели до збитків, на загальну суму 9,5 млн грн, причиною допущення яких стала відсутність дієвого контролю за дотриманням бюджетного законодавства.

Зокрема, через незабезпечення Фондом як відповідальним виконавцем бюджетної програми належного контролю за дотриманням бюджетного законодавства при використанні бюджетних коштів, виділених на заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів, державному бюджету завдано збитків на суму 9,4 млн гривень.

Так, при проведенні Фондом закупівлі послуг з контролю за виготовленням та видачею технічних засобів реабілітації через Централізований банк даних з проблем інвалідності неправомірно обрано предмет і процедуру закупівлі в одного учасника – Промислового об’єднання „Укрпротез” (далі – ПО „Укрпротез”).

При укладанні з ПО „Укрпротез” договорів на закупівлю зазначених послуг Фондом не конкретизовано обсягів та цін послуг, відсутні вимоги щодо їх якості. Зустрічною звіркою, проведеною в ПО „Укрпротез”, виконання зазначених послуг на суму 9,4 млн гривень документально не підтверджено.

Крім того, Фондом без проведення процедур закупівель у ПО „Укрпротез” придбано крісла колісні на суму 138,6 тис. гривень.

Також встановлено, що ПО „Укрпротез”, яке є фактично користувачем Централізованого банку даних з проблем інвалідності, створеного за рахунок державних коштів, отримує кошти за надання інформаційних послуг у розмірі 1 % від вартості засобів реабілітації для інвалідів від підприємств, що їх виготовляють. При цьому вказаними підприємствами вартість інформаційних послуг включено до вартості готової продукції, яка надалі оплачувалась Фондом за рахунок бюджетних коштів. Загалом Фондом оплачено таких послуг на суму 6,6 млн гривень.

Матеріали ревізії передано до Генеральної прокуратури України, повідомляє Фінансова служба України

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий