Я ЕСТЬ ЕВРОКОМИССАР. Свободовцы встречали в Запорожье еврокомиссара Нилса Раймонда Муйжниекса

9 лютого 2014 року в Запоріжжі свободівці Віталій Подлобніков, Тимур Книш, Сергій Гайдук та представники инших опозиційних партій і громацьких організацій взяли участь у круглому столі разом з еврокомісаром з прав людини Нілсом Раймондом Муйжніексом.

Присутні розповіли про мітинг 26 січня та його кривавий розгін міліцією та «пеклушками», запорізьким аналогом «тітушків». Голова Запорізької міської організації ВО «Свобода» Тимур Книш наголосив на недопущенні придушення демократичного суспільства та відродження тоталітарного устрою.

Еврокомісар висловив зацікавлення долею затриманих і постраждалих під час розгону та процесом судового слідства відносно них. Адвокат Сергій Гайдук передав для вивчення документи, що стосуються його підзахисного, голови Запорізької обласної організації ВО «Свобода» Віталія Подлобнікова, який обвинувачений за статтями 294 та 341 Кримінального кодексу України. Документи по цій справі є типовими для всіх 49 осіб, які зараз знаходяться в заручниках у режиму.

Учасники зібрання запропонували еврокомісару постійно слідкувати за ситуацією в країні. Муйжніекс запевнив присутніх, що здійснює постійний моніторинг в рамках своєї місії в Києві. Та погодився з необхідністю постійного представництва представників комісара з прав людини, яке б охоплювало декілька областей для вчасного реагування на події в країні.

Віталій Подлобніков звернув увагу комісара на державний тероризм та небезпеку зрощування офіційних державних структур з кримінальниками, які формують загони «тітушків», що може призвести до непередбачуваного подальшого розвитку ситуації в країні. Та висловив пропозицію, щоб Европарламент зреагував на використання владою «тітушків» і здійснив заходи для недопущення подальшого використання кримінальників для боротьби з власним народом, повідомляє прес-служба Запорізької обласної організації ВО «Свобода»

ДОСЬЕ.

Нил Раймонд Муйжниекс (латыш. Nils Raimonds Muižnieks; 31 января 1964, Лос-Анджелес, США — латвийский политолог. Образование получил в Принстонском университете (1986) и Калифорнийском университете в Беркли (США) — магистр (1988), доктор (1993).

В 1994—2002 годах возглавлял неправительственный Латвийский центр по правам человека и этническим исследованиям (LCESC). Министр по особым поручениям по делам общественной интеграции Латвии в кабинетах Репше и Эмсиса (ноябрь 2002 — декабрь 2004). Глава Института социальных и политических исследований Латвии.

В 2010—2012 годах — глава Европейской комиссии по борьбе с расизмом и нетерпимостью (Совет Европы), в которой Муйжниекс представлял Латвию с 2005 года.

В 2012 году избран комиссаром СЕ по правам человека на 6 лет (вступил в должность 1 апреля 2012 года). В сентябре 2012 года в своём докладе призвал Финляндию усилить борьбу с дискриминацией русскоязычных, цыган и сомалийцев в первую очередь в области трудоустройства. В 2002—2004 годах являлся членом Латвийской Первой партии, связываемой с именем Айнара Шлесерса.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий