На Запоріжжі прокуратура виявила порушень використання екологічних коштів на понад 5,5 мільйонів гривень

За результатами перевірок з питань використання екологічних коштів органами прокуратури Запорізької області в 2013 році розпочато 11 кримінальних проваджень, загальна сума збитків по яких становить понад 5,5 мільйонів гривень. До органів влади та контролю прокуратура внесла 42 подання, за якими 15 посадових осіб були притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Так, за рішенням суду сплатив чималий штраф та відшкодував збитки директор приватного підприємства, який під час розробки проекту реконструкції водогону парку-пам’ятки в м. Мелітополь незаконно завищив вартість робіт та привласнив бюджетні екологічні кошти.

А під час перевірки територіальних органів Державної казначейської служби встановлено, що у Вільнянському районі її спеціалісти не опрацювали документи трьох сільрад про оплату заходів по охороні довкілля. Оскільки ці кошти в сумі понад 160 тисяч гривень обліковувалися як заборгованість, була фактично припинена розробка проекту нового полігону твердих побутових відходів. Тільки після відповідного подання прокуратури Вільнянського району порушення були усунуті, а роботи продовжились, повідомляє прес-служба прокуратури.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий