Дело «пономарей». Осужденным снизили срок наказания на 1 год. Комментарий пикетчиков

25 жовтня 2013 року активісти Запорізької міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» пікетували місцевий апеляційний суд, у якому проходило останнє засідання у справі «паламарів».

Попри порушення, на які судді звертали увагу, суд лише частково задовольнив апеляцію захисту, зменшивши термін ув’язнення кожному з засуджених на один рік. За рішенням суду Сергій Дьомін засуджений до 13 років позбавлення волі, Антон Харитонов та Євген Федорченко – до 14 років.

«Цим рішенням Феміда показала, що на справедливе рішення у Запоріжжі годі й сподіватися. Попри численні порушення в ході слідства та рішення суду першої інстанції, апеляційний суд пішов на поводу прокуратури і не скасував це ганебне рішення. «Свобода» й надалі підтримуватиме цих хлопців. Ми сподіваємося, що знайдеться суд, який винесе справедливе рішення у цій справі», – зазначив голова Запорізької міської організації ВО «Свобода» Тимур Книш.

Довідка: 28 липня 2010 року в Запоріжжі невідомі організували вибух у Свято-Покровському храмі. Тоді загинула одна особа. Президент заявив, що бере розслідування цієї справи на особистий контроль. Щоби не поплатитися погонами й кар’єрою, запорізькі міліціянти за лічені дні провели поспішне, поверхове й необ’єктивне розслідування. На роль винних «призначили» трьох хлопців: Антона Харитонова, Сергія Дьоміна, Євгена Федорченка.

 

 

 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий