ВР нарешті звільнила члена ЦВК, який втік до Майамі і одержував 22 місяці зарплату з України

Верховна Рада звільнила Юрія Буглака з посади члена Центральної виборчої комісії (ЦВК). Ухвалення відповідного проекту постанови №10327 підтримали 300 народних депутатів на пленарному засіданні в середу, повідомив член фракції “Голос” Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

Буглак був народним депутатом VIII скликання від партії “Блок Петра Порошенка” та членом однойменної фракції. З 2019 року – член ЦВК, призначений за квотою фракції “Європейська солідарність”.

Як повідомлялося, 8 грудня 2023 року комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав подання президента Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Буглака. 11 грудня представники комітету зареєстрували у Раді проект постанови №10327, згідно з якою пропонують достроково припинити повноваження Буглака.

Відповідно до статті 6 закону “Про Центральну виборчу комісію”, Верховна Рада призначає на посади та звільняє з посад членів ЦВК за поданням президента України.

Раніше проект “Схеми” (Радіо Свобода) у своєму журналістському розслідуванні інформував про те, що за 12 днів до початку повномасштабного вторгнення Росії Буглак виїхав з України і з того часу не повертався, проживаючи з сім’єю в американському штаті Флорида поблизу Майамі та протягом усього 2022 року отримуючи зарплату та інші виплати. Сумарно йому нарахували 1,5 млн грн, зокрема матеріальну допомогу з держбюджету “для вирішення соціально-побутових питань”. З весни 2023 року член він взяв декретну відпустку зі збереженням посади.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.