Американський юрист диякона Новинського, який представляє інтереси УПЦ МП, чимчикує до Києва

Американський юрист Роберт Амстердам, який як адвокат за рахунок партнера Ахметова з “Метінвесту” Вадима Малхасяна-Новинського представляє інтереси Української православної церкви з осені 2023 року, найближчими днями вирушить до Києва.

Як повідомив «Країні» Амстердам, він приїде до Києва «як адвокат УПЦ для зустрічі з представниками Священного Синоду, щоб обговорити, як ми можемо оскаржити законопроект про заборону УПЦ». Адвокат вважає законопроект “цілком шокуючим і неправильним кроком з боку уряду, який у 21-му столітті хоче відмовитися від правових принципів у спробі посіяти розбрат серед своїх громадян і таким чином відвернути їхню увагу від власних помилок та невдач. Я сподіваюся зустрітися зі священиками та їхніми адвокатами, які борються з хибними звинуваченнями та наклепницькою кампанією, натхненою урядом, який хоче виправдати свою дискримінаційну та незаконну політику релігійних переслідувань”, — сказав адвокат.

Амстердам заявив, що маю намір зустрітися з українською владою: “як друг України я готовий зустрітися з паном Єрмаком, головою офісу президента Зеленського, головою відповідного державного відомства паном Єленським або їхніми представниками, якщо вони того забажають, щоб допомогти їм знайти спосіб підтримувати Україну відповідно з її міжнародними зобов’язаннями у галузі прав людини”.

Амстердам також заявив, що у разі ухвалення закону УПЦ «застосовуватиме як внутрішньодержавні, так і міжнародні правові кроки». “Цей закон є порушенням про “Копенгагенських критеріїв”, яким необхідно відповідати для вступу до Євросоюзу. Український уряд не усвідомлює, наскільки одіозним та токсичним є закон про заборону церкви як для західних партнерів, так і всередині країни. Уряд намагається спрямувати ненависть до агресора проти своїх громадян у рамках кампанії з розколу та поляризації, яка матиме серйозні довгострокові наслідки”, — сказав адвокат.

Амстердам заявив, що вперше відвідав Київ та Києво-Печерську лавру ще 1975 року. «Мій перший ступінь бакалавра був пов’язаний з дослідженнями радянського простору, серед моїх викладачів був, зокрема, відомий український професор Богдан Боцюрків», — розповів юрист.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.