Прокуратура — суду: стягніть з компанії Микитася мільярд за змову по Шулявському мосту

Київська прокуратура просить стягнути з переможця тендеру на будівництво розв’язки на Шулявці понад 1,1 мільярда гривень незаконно одержаних коштів. Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Прокуратура під час виконання представницьких повноважень встановила порушення інтересів держави у бюджетній сфері.

Комунальне підприємство «Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд м. Києва» через систему Prozorro провела торги із закупівлі робіт із реконструкції Шулявського шляхопроводу – розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах м. Києва.

“В результаті цих торгів переможцем було визнано приватне товариство, з яким Дирекція уклала договір на 598,5 млн. грн. Пізніше шляхом укладення додаткових угод термін виконання робіт був продовжений, і ціна робіт зросла майже в 2 рази. На початок 2024 року це приватне товариство вже отримало понад 1,1 млрд грн за виконані роботи”, — додають у прокуратурі.

Генеральним підрядником реконструкції Шулявського шляхопроводу є компанія «Північно-Український Будівельний Альянс», пов’язаний з екс-нардепом та екс-президентом держкорпорації «Укрбуд» Максимом Микитасем.

Водночас правоохоронці встановили, що компанія-переможець зазначених торгів та ще одне приватне товариство змовилися, внаслідок чого спотворили результати торгів.

У зв’язку з цим Київська міська прокуратура звернулася до Господарського суду Києва з відповідним позовом та просить визнати недійсним:

• рішення тендерного комітету;

• договори генерального підряду.

А також просить стягнути з “переможця” торгів отримані з місцевого бюджету кошти на суму понад 1,11 млрд грн.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.