Трьох суддів у справі Богуслаєва взяли під варту. Ще один не з’явився, начебто захворів…

Трьох суддів у справі Богуслаєва, яких підозрюють у отриманні 35 тисяч доларів хабаря, взяли під варту. Ще один служитель Феміди не з’явився на засідання

Правоохоронці викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на хабарництві. Їх підозрюють у отриманні 35 тисяч доларів за скасування арешту майна «Мотор Січі», експрезидент якої — В’ячеслав Богуслаєв — у СІЗО.

Вищий антикорупційний суд виніс рішення щодо Ігоря Паленика, Юрія Сливи та Віктора Глиняна — їх триматимуть під вартою. У справі фігурує також суддя В’ячеслав Дзюбін, але йому не обрали запобіжний захід, бо він захворів та не з’явився на засідання. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

У кінці листопада 2023 року НАБУ та САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на хабарництві. За версією слідства, один із суддів Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства.

Йшлося про майно «Мотор Січі» у справі екскерівника підприємства В’ячеслава Богуслаєва, якого обвинувачують в колабораційній діяльності, спонсоруванні тероризму, перешкоджанні роботі ЗСУ та інших злочинах.

За свої послуги суддя-посередник та колегія суддів, яка мала ухвалити «потрібне» рішення, хотіли отримати 35 тисяч доларів.

Знайдений хабар / фото НАБУ

У колегії, яка розглядала цю справу, були Ігор ПаленикЮрій Слива й Віктор Глиняний, а посередником був суддя В’ячеслав Дзюбін. Усім суддям вручили підозри в отриманні неправомірної вигоди.

Суддя Віктор Глиняний / фото khreschatyk.news

Суддя Юрій Слива / фото УНІАН

Судді Ігор Паленик (ліворуч) та В’ячеслав Дзюбін (у центрі) / фото asn.in.ua

Правоохоронці провели у суддів обшуки. У судді Ігоря Паленика, окрім 24 800 доларів, нібито неправомірної вигоди, також знайшли 115 тисяч доларів. Офіційний дохід судді за останні 6 років склав близько 14 млн грн.

У судді Віктора Глиняного знайшли 8300 доларів. За останні 6 років його офіційні доходи склали близько 12 млн грн. У спільній сумісній власності Глиняного і його членів сім’ї є 7 земельних ділянок у Чернігівській області, 3 квартири у Києві, а також 80 тисяч доларів активів станом на кінець 2022 року.

У судді Юрія Сливи знайшли 8300 доларів у пакунку з-під меленої кави. Слива володіє 3 земельними ділянками у Чернігівській області та трьома квартирами у Києві. За останні 6 років його доходи склали близько 14 млн грн.

У судді В’ячеслава Дзюбіна правоохоронці знайшли 10 тисяч доларів хабаря, які він залишив собі. Іншу частину поклав у коробку з-під віскі та віддав трьом суддям, які поділили між собою гроші.

Вищий антикорупційний суд, де зараз слухають цю справу, обрав запобіжний захід суддям. Ігоря Поленика до 2 лютого посадили під варту з можливість внести 4 млн грн застави, Юрія Сливу теж триматимуть під вартою із можливістю вийти під 2,5 млн грн застави. Віктор Глиняний може вийти з-під варти, якщо знайде 5 млн грн застави. Рішення щодо В’ячеслава Дзюбіна суд винесе у середу, 13 грудня. 

Раніше правоохоронці затримали експрезидента «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства. За даними СБУ, Богуслаєв після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну фінансував «ДНР» через сплату податків та зборів у бюджет самопроголошеної республіки.

У відомстві вважають, що Богуслаєв співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року знаходиться під контролем так званої ДНР та метою якого є постачання авіакомпоненти до підприємств військово-промислового комплексу Росії.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.