Mercedes-Benz на день народження: на чому попався полтавський губернатор

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою колишнього голови Полтавської ОДА та його радника. За забезпечення перемоги в тендері голова Полтавської облдержадміністрації отримав неправомірну вигоду — 176 тис. євро та елітне авто Mercedes-Benz-Brabus, повідомляє НАБУ.

Слідство встановило, що у 2017 році тодішній голова Полтавської ОДА за пособництва свого радника отримав від фінансового директора приватної компанії 176 тис. євро. За це посадовець мав забезпечити перемогу компанії у тендері, який проводила облдержадміністрація, та укладення договорів з обслуговування автодоріг.

Згодом, так і не виконавши взяті на себе зобов’язання, посадовець натякнув директору компанії на необхідність знов надати йому неправомірну вигоду. У результаті він отримав елітну автівку Mercedes-Benz-Brabus вартістю понад 6,5 млн грн.

З метою приховати отримання неправомірної вигоди підозрювані використовували банківські рахунки компанії-нерезидента, а елітне авто посадовець отримав як подарунок на свій день народження, а потім оформив його на іншу особу. Дії посадовців кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.