Кому Кличко віддасть 605 млн гривень на відновлення ЖК «Ірпінські Липки»

Департамент регіонального розвитку Київської ОДА 17 серпня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Навітехсервіс» на капітальний ремонт зруйнованого внаслідок російського вторгнення будинку в Ірпені за 605 млн грн. Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на дані у системі Prozorro.

За умовами угоди до кінця 2024 р. потрібно виконати капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку по вулиці Гостомельське шосе, 24/1. Це зруйноване росіянами ЖК “Ірпінські Липки”, відновлення якого раніше дуже приблизно оцінювали у $6 млн (219 млн грн).

Зокрема, потрібно відремонтувати та посилити конструктивні залізобетонні елементи, перегородки та стіни, відновити шатрове покриття мансардного поверху, облаштувати покрівлі, отвори, цоколь, фасад, інженерні мережі, протипожежні системи, ліфти, оздоблення, вхідні групи, систему поливу та тіньові навіси. , озеленити територію і т.д. Роботи будуть оплачуватись протягом 100 днів після виконання, однак можливий аванс у розмірі 30%.

Єдиним конкурентом переможця торгів була фірма «Нідком», яка запропонувала на 41% нижчу ціну — 430 млн грн. Проте замовник відхилив її через недоліки кошторису. Зокрема, вона не включила до договірної ціни кошти на відшкодування додаткових витрат, пов’язаних з інфляційними процесами. У свою чергу «Навітехсервіс» включив до договірної ціни інфляційні втрати у розмірі 120 млн грн. Це становить 20% від ціни пропозиції “Навітехсервісу”.

Також «Нідком» допустив інші дрібні огріхи в кошторисі. Наприклад, врахував водостійкий силіконовий герметик обсягом 760 кг замість передбачених технічним завданням 764 кг, кутовий профіль обсягом 6 717 м замість 6 673 м, цокольний профіль обсягом 44 м замість 88 м. Ще фірма не врахувала деякі дошки, трійники .

Відхиливши дешевшого учасника, замовник обрав наступну за ціною пропозицію «Навітехсервісу».

Наразі харківським «Навітехсервісом» володіють директор Марина Ткаченко з Києва та Владислав Дірін з Дніпра. Ткаченко також володіє фірмою «Надійні земельні інвестиції» та «Михайлівське» разом із Миколою Удовиком. Дірін зареєстрований ФОП у галузі торгівлі будматеріалами та меблями, а також володіє дніпровською фірмою “Концепт Хауз”.

До 2022 року засновником та директором «Навітехсервісу» був киянин Євген Неверов, який володіє київським ТОВ «Графіт Груп», що займається комп’ютерним програмуванням. До 2020 року він лише керував “Навітехсервісом”, а засновником був Олег Гуревич, радник екс-голови Харківської ОДА Михайло Добкін з питань паливно-енергетичного комплексу.

Гуревич також володіє ТОВ «Компанія Трейд Ойл», номер телефону якого збігався з ТОВ «ЕФГ Трейдінг», записаним на узбека Жамшида Саїдова. Останнє судилося з Міноборони щодо постачання палива. Цей же номер належить ТОВ “АМК Сервіс”, у якого мерія Харкова орендувала вживаний громадський електротранспорт.

З 2019 року Навітехсервіс набрав підрядів на 929 млн грн, з яких цей — найбільший.

Бориспільським “Нідкомом” володіють Андрій Мозговий із Черкащини та Леонід Дорош із Києва, а керує Максим Лазаренко. Частку у фірмі раніше мала невістка першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника. З 2019 року «Нідком» отримав підрядів 1,09 млрд грн.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.