Один пишемо, два в умі: як на Київщині начальник відділу освіти ремонтував укриття у дитсадку

Прокурори Бориспільської окружної прокуратури повідомили про підозру начальнику відділу освіти Переяславської міської ради за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), а також директору товариства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, у лютому – квітні цього року між відділом освіти Переяславської міської ради та фізичною особою-підприємцем укладено договір про надання послуг з ремонту укриття закладу дошкільної освіти міста Переяслав.

Підрядник, залучив до виконання будівельних робіт у садочку вільнонайманих працівників, а звітуючи про результати виконаних робіт, вніс до офіційних документів неправдиві відомості, значно завищивши обсяги та вартість фактично виконаних робіт і підписав їх.

Посадова особа відділу освіти, у свою чергу, не перевірив належним чином обсяг та якість виконаних робіт та засвідчив акти своїм підписом. На підставі вказаних документів кошти перераховано на користь підприємства.

Згідно з висновками будівельно-технічної та економічної експертиз підряднику надлишково перераховано з бюджету майже 455 тисяч гривень.

На даний час, до суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та арешту їхнього майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Бориспільського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід – Бориспільський РВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка : відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Прокуратура Київської області

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.