Прокуратура США висунула Трампу нові звинувачення у справі про секретні документи

Прокуратура США розширила кримінальну справу стосовно колишнього президента Дональда Трампа про неналежне поводження із секретними документами. У справі з’явився новий фігурант, який підозрюється у спробі видалити записи з камер відеоспостереження.

Екс-голову Білого дому наразі додатково звинуватили «у незаконному зберіганні оборонної інформації», а також у спробі видалити записи з камер відеоспостереження влітку 2022 року, зазначає Deutsche Welle із посиланням на телеканал CNN.

Як пише агентство Reuters, спецпрокурор Джек Сміт зазначив, що Трамп хвалився якимось «планом атаки» на неназвану країну під час розмови в гольф-клубі в Нью-Джерсі. Йшлося про засекречений документ, для доступу до якого ні в кого з тих, хто перебуває в кімнаті, на той момент не було права.

Крім того, прокуратура звинуватила Карлоса Де Олівейра — одного з робітників у маєтку Трампа у Флориді. За версією слідства він допомагав приховувати секретні документи від чиновників, які намагалися повернути ці матеріали. Як пише The New York Times, чоловіка підозрюють у причетності до спроби видалення записів камер відеоспостереження.

«Вони переслідують мою компанію, переслідують мою сім’ю і, що менш важливо, переслідують мене», — прокоментував нові звинувачення сам Трамп, пов’язавши їх зі своїм високим рейтингом у боротьбі за президентську посаду.

Трампу було пред’явлено звинувачення у незаконному зберіганні документів, що містять відомості про національну безпеку, у період, коли він залишав посаду глави держави. Звинувачення вважає, що екс-президент брехав чиновникам, які намагалися вилучити документи, стверджуючи, що він мав намір особисто повернути ці матеріали. Трамп відмовився визнати себе винним.

Суд над колишнім президентом США розпочнеться 20 травня 2024 року. Адвокати Трампа протестували проти призначення цієї дати, наголошуючи, що будь-який судовий процес у справі їхнього підзахисного має відбутися лише після президентських виборів у країні у листопаді 2024 року. Усього Трампа звинувачували за 37 пунктами, до яких тепер додалися нові.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.